Bill Clinton se imagineaza candidat la presedintie in Franta sau Irlanda

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 09:14
1440 citiri
Bill Clinton se imagineaza candidat la presedintie in Franta sau Irlanda

Fostul presedinte american Bill Clinton a declarat, miercuri, ca se imagineaza candidat la alegerile prezidentiale din Franta sau Irlanda, recunoscand totusi zambind ca franceza sa proasta nu i-ar permite sa castige in Hexagon, relateaza AFP.

"Singurele doua tari in care m-as putea prezenta pentru a fi ales la presedintie sunt Irlanda, daca m-as instala si as cumpara o casa, deoarece aici as putea candida gratie ascendentei mele irlandeze", si in Franta "pentru ca m-am nascut in Arkansas, care face parte din teritoriile cedate cand a fost vanduta Louisiana" de catre Franta Statelor Unite in 1803, a explicat el.

"Orice persoana nascuta intr-un loc din lume care a facut parte din imperiul francez, daca se instaleaza in Franta si traieste acolo sase luni si vorbeste franceza, poate candida la presedintia tarii", a continuat Clinton, in varsta de 66 de ani, care a fost presedintele Statelor Unite din 1993 pana in 2001.

Un sondaj teoretic privind sansele sale de a castiga cursa pentru palatul Elysee il credita, in urma cu cativa ani, cu "rezultate bune", a subliniat el, in cadrul acestui interviu realizat cu ocazia reuniunii fundatiei sale, Clinton Global Initiative, la New York.

"Si mi-am spus: este foarte bine. Dar este mai bine decat as putea face vreodata, deoarece odata ce vor auzi franceza mea proasta cu accent sudist, as ajunge la procente cu adevarat mici si intr-o saptamana as fi fript", a conchis democratul.

#Bill Clinton presedinte Franta, #Bill Clinton presedinte Irlanda, #Bill Clinton presedinte , #Stiri Lifestyle