Bijuterii detinute de Edward al VIII-lea si Wallis Simpson, vandute cu peste un milion de dolari

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 15:32
2199 citiri
Bijuterii detinute de Edward al VIII-lea si Wallis Simpson, vandute cu peste un milion de dolari

Mai multe bijuterii si obiecte de valoare detinute de fostul rege britanic Edward al VIII-lea si de sotia lui, americanca Wallis Simpson, au fost vandute cu peste 620.000 de lire sterline (1,01 milioane dolari) la o licitatie organizata joi, la Londra.

David Bennett, directorul departamentului de bijuterii de la casa Sotheby's, organizatoarea licitatiei, considera ca aceasta colectie care a apartinut ducelui si ducesei de Windsor reprezinta o parte din "cea mai frumoasa poveste de dragoste a secolului XX".

Regele Edward al VIII-lea a abdicat dupa 11 luni petrecute pe tron, in 1936, pentru a se casatori cu Wallis Simpson, o femeie americana divortata deja de doua ori, de care a anuntat in mod public ca era indragostit. A fost urmat pe tron de fratele sau mai mic, George al VI-lea, tatal reginei Elizabeth a II-a.

Relatia dintre Edward si Wallis a fost pe punctul de a provoca o criza constitutionala in Marea Britanie, unde Edward era capul Bisericii Anglicane, care nu permite persoanelor divortate sa se recasatoreasca atat timp cat fostii soti ai acestora sunt inca in viata.

Colectia cuprinde 30 de obiecte

Colectia de 30 de obiecte, care a inclus o bratara cu safire creata de casa Cartier, un colier decorat cu numeroase pietre pretioase, butoni pentru camasi, ceasuri si o tabachera din argint purtand semnatura fostului monarh, a generat incasari totale de 620.125 de lire sterline (1.013.720 dolari).

Pretul estimativ al intregii colectii era de 500.000 de lire sterline (817.350 dolari).

Potrivit casei Sotheby's, Wallis Simpson, care a murit in 1986 la varsta de 89 de ani, era "intruchiparea elegantei si a sofisticarii generatiei sale si chiar dincolo de aceasta".

O alta colectie de bijuterii care au apartinut lui Wallis Simpson a fost vanduta de casa Sotheby's in 1987 cu aproximativ 31 milioane de lire sterline.

#licitatie bijuterii, #colectie bijuterii , #Stiri Lifestyle