Beyonce, criticata din cauza piesei "XO"

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 16:30
1208 citiri
Beyonce, criticata din cauza piesei "XO"

Cantareata Beyonce a starnit un val de critici din partea unor fosti angajati ai NASA, care considera ca artista a exagerat cand a decis sa foloseasca o secventa audio de la tragicul accident spatial Challenger, din 1986, la inceputul melodiei sale "XO".

Piesa "XO", care face parte de pe cel mai recent album lansat de Beyonce, incepe cu o secventa audio inregistrata imediat dupa tragedia din 1986. "Controlorii de trafic analizeaza foarte atent situatia. Evident, este o defectiune majora", se aude la inceputul piesei, informeaza contactmusic.com.

Naveta spatiala Challenger a explodat la putin timp dupa lansare, in 1986, iar toti membrii echipajului si-au pierdut viata. Aceasta tragedie este privita ca cea mai neagra zi din istoria exploatarii spatiului.

In timp ce albumul lansat recent de Beyonce a fost primit cu entuziasm si intens laudat, astronautii NASA si persoane fizice asociate cu tragedia Challenger au cerut ca videoclipul acestei piese sa fie retras.

June Scobee Rodgers, vaduva comandantului navetei spatiale, Dick Scobee, a declarat pentru ABC News: "Am fost dezamagiti sa auzim ca o secventa audio din ziua in care am pierdut echipa eroica Challenger a fost folosit in piesa 'XO'. Momentul inclus in aceasta piesa este unul dificil din punct de vedere emotional pentru familia, colegii si prietenii echipajului Challenger. Noi am incercat sa ne concentram intotdeauna nu pe modul in care cei iubiti au murit, ci mai degraba pe felul in care ei au trait".

Intre timp, fostul angajat NASA Keith Cowing si-a exprimat dorinta ca videoclipul cantaretei sa fie retras, precizand ca alegerea acestei secvente audio pentru o piesa muzicala este nepotrivita.

Beyonce se justifica

In mijlocul acestui scandal, Beyonce a facut o declaratie in care isi motiveaza decizia de a folosi acea secventa audio.

"Inima mea este alaturi de familiile acelora care au pierit in tragedia Challenger. Melodia 'XO' a fost inregistrata cu cele mai sincere intentii, pentru a-i ajuta sa se vindece pe aceia care i-au pierdut pe cei iubiti si pentru a reaminti ca asemenea lucruri neasteptate se intampla, deci iubiti si apreciati fiecare minut pe care il petreceti cu cei care inseamna cel mai mult pentru voi", a spus Beyonce.

"Compozitorii au inclus partea audio ca un tribut pentru activitatea echipei Challenger, cu speranta ca ei nu vor fi niciodata uitati", a completat artista.

#piesa Beyonce, #piesa XO, #critici Beyonce , #Stiri Lifestyle