BBC lanseaza noi premii muzicale anuale

Marti, 17 Iunie 2014, ora 14:45
1284 citiri
BBC lanseaza noi premii muzicale anuale

Corporatia britanica BBC a lansat noi premii muzicale anuale, BBC Music Awards, ca parte a unei ample strategii muzicale, transmite BBC in editia online.

Premiile vor reprezenta cel mai mare eveniment muzical al anului dupa Glastonbury, reunind BBC One, BBC Radio 1 si BBC Radio 2, si vor fi urmate un spectacol live sustinut de Chris Evans si Fearne Cotton.

Evenimentul va avea loc la 11 decembrie la London's Earl Court, iar premiile vor include, printre alte categorii, artistul britanic al anului si melodia anului. Un grup de prezentatori BBC si producatori vor stabili care este cel mai bun artist britanic si cel mai bun artist la nivel international, iar telespectatorii si ascultatorii vor alege cea mai buna melodie a anului.

Noua strategie privind muzica, dezvaluita luni de BBC, cuprinde programe radio - TV, servicii digitale si prevederi menite sa sprijine noile talente, inclusiv prin introducerea muzicii clasice in scolile primare britanice.

"Astazi este inceputul a ceva foarte special pentru toti cei care iubesc muzica", a declarat directorul general al BBC, Tony Hall.

BBC Music este celebrarea talentului muzical exceptional pe intreg teritoriul tarii noastre.

"Ne vom alatura muzicii la televizor, la radio, pe iPlayer si online cum nu am mai facut vreodata. Vor fi noi spectacole, noi parteneriate si modalitati cu totul noi de a ne bucura de muzica", a mai spus oficialul BBC.

#premii muzicale, #BBC Music Awards , #Stiri Lifestyle