Avionul prezidential al lui Kennedy, vandut cu 570.000 de dolari

Marti, 19 Februarie 2013, ora 14:57
1236 citiri
Avionul prezidential al lui Kennedy, vandut cu 570.000 de dolari

Mii de obiecte care au apartinut fostului presedinte american John F. Kennedy, printre care si o felicitare primita de acesta de ziua sa, au fost vandute, luni, printr-o licitatie organizata la 50 de ani de la asasinarea sa si incheiata cu vanzari totale de 2 milioane de dolari.

O felicitare aniversara primita de fostul presedinte de la fiul sau, John F. Kennedy Jr., a fost vanduta cu suma de 17.000 de dolari, un steag arborat pe limuzina acestuia a fost achizitionat cu 55.000 de dolari, in timp ce un sigiliu care se afla pe biroul sau a fost adjudecat cu 17.000 de dolari, la care a fost adaugat si profitul casei de licitatii John McInnis Auctioneers, care a organizat licitatia.

Insa vedeta licitatiei care a inceput inca de duminica dimineata a fost avionul prezidential al lui Kennedy, Air Force One, vandut cu 570.000 de dolari, plus comisionul casei de licitatii, suma obtinuta fiind cu mult peste asteptari. Avionul a fost estimat la o suma cuprinsa intre 20.000 si 40.000 de dolari.

Din colectia de obiecte licitate au mai facut parte scrisori, fotografii si carti, care au fost pastrate in biroul lui David Powers, fostul asistent personal al lui John F. Kennedy. Powers a murit in 1998, iar obiectele au fost descoperite de catre membrii familiei sale cand au dorit sa vanda locuinta fostului om politic.

La licitatia organizata la Amesbury, Massachusetts, au fost prezente peste 400 de persoane din intreaga tara, iar alte cateva sute au putut licita online.

John Fitzgerald Kennedy, cunoscut si ca John F. Kennedy, JFK sau "Jack Kennedy", a fost cel de-al treizeci si cincilea presedinte al Statelor Unite ale Americii. A servit SUA din 1961 pana la asasinarea sa, survenita in ziua de 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas. A fost unul dintre membrii cei mai proeminenti ai familiei Kennedy implicati in politica, fiind totodata considerat un stindard al liberalismului american.

#licitatie obiecte personale Kennedy, #Kennedy licitatie , #Stiri Lifestyle