Armata intervine pentru deblocarea unor drumuri inzapezite din Timis si Gorj

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 16:15
2122 citiri
Armata intervine pentru deblocarea unor drumuri inzapezite din Timis si Gorj

Ministerul Apararii a fost solicitat sa sprijine autoritatile locale pentru deblocarea unor drumuri din judetele Timis si Gorj, au anuntat, duminica, oficiali din Ministerul Administratiei si Internelor.

Potrivit sursei citate, MApN a fost solicitat sa ajute la deszapezirea autostrazii Arad - Timisoara, a DN 59C, din judetul Timis si a DN 66, in judetul Gorj, unde sunt probleme din cauza ninsorii.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a cerut Ministerului Apararii Nationale sa sprijine, in caz de nevoie, interventia pe drumurile acoperite cu zapada, a declarat, duminica, secretarul de stat din MAI Bogdan Tohaneanu.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a declarat ca sunt 4.000 de militari in asteptare, in cazul in care este nevoie de interventia Armatei in zonele afectate de ninsori, comandantii fiind in unitati.

Autostrada Arad - Timisoara, DN 59C Jimbolia - Sannicolau Mare si DN 6 Biled - frontiera Cedad, in judetul Timis, sunt inchise din cauza ninsorii si a viscolului.

Autostrada Arad - Timisoara este inchisa intre kilometri din cauza ninsorii abundente si a vantului puternic, traficul fiind deviat pe DN 69 - Centura - DN 6.

De asemenea, circulatia rutiera a fost intrerupta in judetul Timis, pe DN 59C Jimbolia - Sannicolau Mare, intre kilometri 0-41 si pe DN 6 Biled - Sannicolau, din cauza ninsorii si a viscolului, urmand ca odata cu incetarea vantului sa inceapa actiunea de degajare a drumului, precum si pe DN 1A, de la Cheia pana la limita cu judetul Brasov, unde sunt blocate ambele sensuri de circulatie din cauza unor avalanse.

CNADNR a precizat ca de la ora 13.00 a fost deschis traficul pe DN 1 pe sectorul Brasov - Predeal pentru toate categorii de vehicule.

Zeci de drumuri din 29 de judete sunt acoperite cu zapada. Drumurile nationale acoperite de zapada sunt in judetele Prahova, Arges, Dambovita, Buzau, Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arad, Timis, Caras-Severin, Cluj, Bistrita-Nasaud, Bihor, Maramures, Satu Mare, Alba, Brasov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mures, Galati, Bacau, Suceava, Iasi, Mures, Vrancea si Botosani.

De asemenea, CNADNR a precizat ca atat Vama Nadlac, cat si Vama Cenad au fost inchise de autoritatile ungare.

Meteorologii au prelungit pana luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei si viscol pentru Bucuresti si 29 de judete din jumatatea de est a tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deszapezire drumuri armata, #drumuri inzapezite Gorj, #drumuri inzapezite Timis , #Stiri Lifestyle