Ar trebui ca parintii sa recompenseze cu bani notele copiilor?

Sambata, 13 August 2016, ora 16:12
1678 citiri
Ar trebui ca parintii sa recompenseze cu bani notele copiilor?
Foto: Pixabay

Multi parinti recompenseaza notele bune primite de copii cu bani, considerand ca asa ii stimuleaza sa invete bine si pe viitor. Sa fie bine, sa fie rau?

Ziare.com a stat de vorba cu George Chiriacescu, psiholog clinician si psihoterapeut adlerian (www.animaetanimus.ro), iar opinia acestuia este ca practica e una gresita.

"Este o practica de impulsionare si motivare atat de comuna, incat ar parea ciudat sa spui ca nu este benefica. Si totusi nu este deloc bine sa o folosim", explica psihologul.

Daca pe termen scurt rezultatele pot fi benefice, pe termen lung lucrurile stau cu totul altfel, pentru ca se pot trage concluzii gresite depre rolul scolii si al recompenselor materiale, atrage atentia George Chriacescu.

"Pe langa faptul ca recompensa in bani nu are cum sa fie consecinta naturala a invatatului sau performantei in invatatura (nu vorbim aici despre bursele de merit), interesul copilului este deturnat de la scopul real al scolarizarii", afirma psihologul.

Mai mult, ...citeste mai departe despre "Ar trebui ca parintii sa recompenseze cu bani notele copiilor?" pe Ziare.com

#Bani pentru notele copilului, #note recompensa bani, #copii bani parinti psiholog, #note copii recompensate bani, #psiholog George Chiriacescu , #Stiri Lifestyle