Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Americanii trebuie sa dea inapoi tezaurul Spaniei de pe o nava scufundata

Americanii trebuie sa dea inapoi tezaurul Spaniei de pe o nava scufundata


Compania americana Odyssey Marine Exploration va trebui sa inapoieze Spaniei tezaurul de pe nava "Nuestra Senora de las Mercedes", format din 500.000 de monede de aur si argint, dupa ce Curtea de Apel din Atlanta a respins, marti, recursul declarat de aceasta companie de explorari submarine.

Odyssey Marine Exploration a gasit cele 17 tone de monede ale tezaurului de pe "Nuestra Senora de las Mercedes" in mai 2007, in dreptul regiunii portugheze Algarve.

Compania americana a scos, in cadrul unei operatiuni secrete, tezaurul gasit pe aceasta nava scufundata in 1804.

In decizia sa, Curtea se limiteaza sa spuna ca recursul declarat de Odyssey a fost respins. Urmeaza ca un tribunal din Florida, dupa ce va fi notificat oficial de Curtea din Atlanta, sa stabileasca termenele de predare a tezaurului.

Tezaurul va ramane intr-un loc secret din Florida, sub controlul Curtii de Apel din Atlanta, pana ce un tribunal din Tampa (Florida) va prelua cazul si va superviza inapoierea tezaurului catre Spania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1655 ori