Al cincilea tortionar - Constantin Istrate, responsabil de moartea a peste 200 de detinuti

Marti, 08 Iulie 2014, ora 16:26
993 citiri
Al cincilea tortionar - Constantin Istrate, responsabil de moartea a peste 200 de detinuti
Foto: Arhiva

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a prezentat, luni, cazul unui alt tortionar - Constantin Istrate, anuntand, totodata, ca s-a cerut Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie inceperea urmaririi penale.

Istrate are acum 88 de ani si a fost, in perioada in care e acuzat ca a comis crimele impotriva umanitatii, loctiitor al comandantului de la Colonia de Munca Onesti si loctiitor al comandantului de la Penitenciarul Gherla.

"Istrate Constantin, din punct de vedere biografic, se incadreaza in categoria sociala defavorizata oarecum. A fost un om simplu, nu a beneficiat de posibilitati materiale foarte bune si din aceasta cauza a avut potential racolabil in sistemul penitenciar. S-a nascut in judetul Suceava, a implinit anul acesta 88 de ani si este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuti si cruzi ofiteri din sistemul penitenciar ...citeste mai departe despre "Al cincilea tortionar - Constantin Istrate, responsabil de moartea a peste 200 de detinuti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin Istrate tortionar Gherla, #tortionari trimisi judecata crime , #Stiri Lifestyle