Adevarul despre siguranta tigarilor electronice

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 16:49
2238 citiri
Adevarul despre siguranta tigarilor electronice

Ori de cate ori un nou produs este lansat pe piata ca alternativa sanatoasa a unuia deja consacrat, se creeaza o intreaga propaganda pentru discreditarea acestuia, astfel incat vanzarile companiilor cunoscute sa nu scada.

La fel se intampla si in cazul tigarilor electronice, cand marile companii care produc marfuri pe baza de tutun iti intetesc atacurile in directia noului produs alternativ.

Tigara electronica, numita si e-cig, a fost inventata in anul 2003, este deci clar ca efectele pe termen scurt si mediu sunt conoscute, insa cele pe termen lung nu. Cu toate acestea, nu a existat absolut niciun eveniment negativ major asociat cu folosirea acesteia conform indicatiilor producatorilor. Toate studiile care au pornit de la premisa ca tigara electronica nu este sigura pentru utilizatorii ei, au dat gres si au fost neconcludente, in timp ce toate cercetarile care au avut ca scop confirmarea sigurantei acesteia au oferit rezultate foarte clare: tigara electronica este 100% sigura in limita in care excesul nu este adus la rang de obisnuita contidiana.

Tigarile traditionale pe baza de tutun contin pana la 5000 de chimicale identificate, iar oamenii de stiinta presupun ca ar putea fi vorba de inca 100000 care nu au fost inca descoperite. Majoritatea acestora sunt cancerigene, iar acest amestec de toxine este responsabil pentru toate riscurile asociate fumatului de tutun clasic. Pe de alta parte, tigarile electronice contin nicotina intr-o doza determinata cu cea mai mare precizie, propylene glycol sau glicerina vegetala si arome alimentare. Aceste 3 sau 4 ingrediente sunt combinate in procentaje extrem de bine determinate intrucat intregul proces de productie este automatizat, iar concentratiile sunt masurate cu extrema precizie.

Cum companiile producatoare de tutun nu suporta ideea ca pierd din ce in ce mai mult teren pe piata in favoarea tigarilor electronice, ele incercand sa demonstreze si prezenta altor substante in e-lichidul tigarii electronice. Astfel, in e-lichidele cu o calitate mai slaba s-a descoperit si diethylene glycol, insa fara riscuri pentru om intrucat acesta este prezent in cantitati de 10 ori mai mari in aspirina spre exemplu. Acesta nu este decat cea mai buna demostratie a faptului ca oricat se incearca discreditarea tigarilor electronice, tot ce se reuseste este confirmarea suplimentara a sigurantei lor.

Singura toxina prezenta in tigarile electronice este nicotina, dar este conoscut deja faptul ca nu acesta cauzeaza cancer, ci toate celelalte substante rezultate prin arderea tutunului si prezente in fumul de tigara inhalat de catre fumatori si in mod pasiv de catre cei in preajma carora acestia elibereaza fumul nociv. Iar cum tigarile electronice produc numai vapori, nu fum, acestea sunt total lipsite de riscuri pentru sanatate pentru toata lumea.

Pentru fumatorii care nu vor sa renunte la fumat, ci numai la pericolul la care isi expun sanatatea, tigarile electronice sunt solutia perfecta. Ele asigura doza dorita de nicotina in mod absolut sigur pentru sanatate, chiar mai sigur decat plasturii cu nicotina. Plasturii trimit nicotina direct in sange prin penetrarea ei in piele si implicit in ganglionii limfatici, insa nicotina inhalata sub forma de vapori este mai intai metabolizata, iar in sange ajunge o cantitate mult mai mica. Daca plasturii anti-fumat sunt aprobati de Ministerul Sanatatii si vanduti in farmacii, putem concluziona cu usurinta ca singurul motiv pentru care nu se intampla acelasi lucru si cu tigara electronica sunt presiunile producatorilor de articole din tutun. In plus, tigarile electronice ofera si varianta fumatului fara nicotina, lucru cu care nicio masura anti fumat existenta nu se poate lauda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tigara electronica Vapers One, #arome tigari electronice, #riscuri tigari electronice, #siguranta tigari electronice , #Stiri Lifestyle