A murit Chuck Berry, o legenda a muzicii rock-and-roll

Duminica, 19 Martie 2017, ora 06:59
1149 citiri
A murit Chuck Berry, o legenda a muzicii rock-and-roll
Foto: Facebook/Chuck Berry

Chitaristul si cantaretul american Chuck Berry, unul dintre pionierii muzicii rock and roll, a murit, sambata, la varsta de 90 de ani.

Informatia a fost confirmata de politia din statul american Missouri, dar si pe pagina de Facebook a artistului.

Cantaretul a fost descoperit fara suflare, intr-o casa din St. Louis, a anuntat Politia, citata de BBC.

Paramedicii au fost chemati de urgenta si au ajuns in jurul orei locale 12:40, insa Chuck Berry deja nu mai prezenta semne vitale.

"Din pacate, barbatul, in varsta de 90 de ani, nu a mai putut fi resuscitat, iar decesul lui a fost pronuntat la ora locala 13:26. Departamentul de Politie din comitatul St. Charles confirma, cu tristete, decesul lui Charles Edward Anderson Berry Sr., cunoscut sub identitatea legendarului muzician Chuck Berry", arata mesajul Politiei.

Cine a fost Chuck Berry

Chuck Berry este celebru gratie unor piese de neuitat din istoria rock-and-roll: "Maybellene", "Roll Over Beethoven", "Sweet Little Sixteen", "Johnny B Goode".

S-a nascut pe 18 octombrie 1926 in orasul St. Louis (unde si-a gasit si sfarsitul).

Era al treilea dintre 6 copii ai unei familii din clasa de mijloc americana. Tatal lui lucra ca muncitor sezonier si preot baptist, iar mamai era profesoara de liceu, potrivit Universal Music, citat de News.ro.

Pentru ca era un adolescent rebel, a intrat in diverse probleme, iar in 1944, in Kansas City, a fost arestat pentru furt de masina sub amenintarea unei arme de foc. Asa ca s-a vazut trimis la scoala de corectie.

A iesit abia dupa trei ani si a reluat studiul muzicii, in special al partiturilor de chitara.

A cantat in Johnnie Johnson Trio cantece blues, cover-uri, piese originale si traditionalul hillbilly, o forma rustica a stilului country.

A lucrat pentru o vreme ca frizer, s-a casatorit si a devenit tata, dar isi rotunjea veniturile cantand la chitara in diverse cluburi.

Asta pana cand a fost remarcat de Muddy Waters. In acea vreme, era deja supranumit Crazy Legs, pentru jocul lui de picioare fara egal pe scena.

In 1955, a inregistrat primul lui single, "Maybellene", care a avut un succes fenomenal si a reprezentat debutul unei perioade benefice de 10 ani.

Chuck Berry a inregistrat apoi piese precum "Thirty Days", "No Money Down" si "Roll Over Beethoven" (1956), continuand cu single-urile "School Days" si "Rock and Roll Music", in 1967, "Sweet Little Sixteen", "Carol" si "Johnny B. Goode", in 1958, "Little Queeni", "Memphhis Tennessee" ...citeste mai departe despre "A murit Chuck Berry, o legenda a muzicii rock-and-roll" pe Ziare.com

#Chuck Berry murit , #Stiri Lifestyle