5 feluri de jocuri educative care pot aduce bucurie copiilor de orice varsta

Luni, 08 Martie 2021, ora 17:23
686 citiri
5 feluri de jocuri educative care pot aduce bucurie copiilor de orice varsta
Sursa foto: pixabay.com

Copiii adora jocurile si jucariile, indiferent de varsta lor. Ei le folosesc pentru a se relaxa, pentru a invata si pentru a se distra zilnic. Creativitatea copiilor si modul lor de dezvoltare este in stransa legatura cu tipul de jocuri existente. Asadar, daca esti parinte, poti cumpara copiilor tai jocuri educative. Acestea ii vor ajuta sa isi constientizeze abilitatile, sa isi dezvolte calitatile si chiar aspectele care au nevoie de imbunatatire. Pot obtine o buna crestere a capacitatii de concentrare, a dexteritatii si a multor aspecte ce tin de interactiune sociala. Iata 5 feluri de jocuri educative pe care te poti axa atunci cand vrei sa aduci bucurie copiilor tai, tinand cont de etapa lor de varsta din acel moment:

1. Jocurile educative ce implica lucrul in echipa

Aceste jocuri educative sunt perfecte pentru copii pentru ca ii pregateste pentru interactiuni cu copii de varste apropiate sau diferite. Jocurile de echipa construiesc loialitatea, comunicare armonioasa, posibilitatea de a colabora sau de a respinge intr-un mod corect o anumita forma de relationare. Copiii invata sa piarda frumos si sa castige. Ei inteleg respectul si acceptarea faptului ca jocurile pot sa fie pierdute sau castigate aleator. Astfel, se pregatesc pentru viata din multiple puncte de vedere. Vor putea sa invete cum anume se alege o echipa, care sunt criteriile pe care se bazeaza o asemenea alegere si care sunt modalitatile de a dezvolta abilitatile necesare jocurilor respective. Vor depune efort de concentrarre si atentie atunci cand sunt in echipa, pentru ca vor avea motivatie suplimentara.

2. Jocurile educative de amplificare a dexteritatii

Exista foarte multe jocuri educative care ajuta la amplificarea dexteritatii. Astfel, se pot gasi jocuri care folosesc obiecte mari, ce au nevoie de miscari sau asamblari reduse ca numar si nivel de dificultate, potrivite pentru varstele mici. Pe masura ce copilul creste, el are nevoie de o ridicare a nivelului de dificultate. Astfel, piesele sau operatiile desfasurate sunt mai complexe, mai delicate si mai fine. Vor necesita mai multa atentie sau concentrare din partea copilului, iar pe masura ce el creste, poti cumpara alte si alte jocuri care sa il ajute sa depaseasca etapa respectiva de achizitie.

3. Jocurile educative ce lasa loc liber imaginatiei si creativitatii

Imaginatia este abundenta in perioada copilariei, iar un om care invata cat de importanta este aceasta de atunci cand este mic, poate sa rezolve usor orice tip de provocare ca adult. Astfel, creativitatea si imaginatiua sunt foarte bine puse in valoare de jocurile creative diverse. Se pot folosi culori, forme, strategii sau idei noi de rearanjare sau folosire a jocurilor. Toate acestea si multe altele sunt regasite in jocurile educative pentru copii.

4. Jocurile educative legate de concentrare si folosirea si invatarea strategiilor diverse

Exista multe jocuri educative care implica dezvoltarea capacitatii de concentrare sau invatarea strategiilor diverse. Acestea folosesc idei precum iesiri din labirint, salvarea unor trasee sau drumuri, constructii, impotriva unor invadatori, gasirea de solutii salvatoare pentru a castiga jocul. Copilul trebuie sa se concentreze pe a regandi constant traseele mentale folosite si a reusi sa termine jocul.

5. Jocurile educative de invatare generala a notiunilor sau actiunilor

Exista, de asemenea, foarte multe jocuri educative care ajuta copiii sa obtina informatii din multiple zone de interes. Astfel, copiii foarte mici pot invata culorile de baza, formele cele mai uzuale, pot intelege cum sa interactioneze cu obiectele. Cei mari pot invata operatii matematice simple sau complexe, pot sa descopere informatii despre corpul uman sau lumea inconjuratoare. De asemenea pot insusi o limba straina prin invatarea cuvintelor de baza, pe care le vor asocia cu o imagine existenta.

#jocuri, #jocuri copii, #jocuri educative , #Stiri Lifestyle