Work-life balance in era carierei: Care e cea mai buna alegere pentru cei mici

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 15:40
1641 citiri
Work-life balance in era carierei: Care e cea mai buna alegere pentru cei mici
Foto: Pixabay

In ultimii ani s-a inregistrat o evolutie a cererii pentru programul after-school, in principal pe fondul cresterii timpului petrecut la serviciu de catre parinti.

Astfel, acestia prefera sa investeasca intr-un program care ii ajuta pe copii la rezolvarea temelor, aprofundarea materiei, mentinerea unei legaturi continue cu limba straina in care studiaza si pe perioada vacantelor, si care sa incurajeze participarea la activitati optionale.

Cresterea cererii pentru programul after school a fost observata de la an la an, ajungand ca in 2015 peste 80% dintre copiii care pleaca din acete institutii de invatamant sa revina, odata cu intrarea la scoala, pentru acelasi program.

Programul after-school nu se incheie odata cu terminarea anului scolar, acesta fiind disponibil si pe perioada verii, fiind preferat in ultimii ani de parinti ca alternativa la tabere sau mutarea copiilor la bunici.

Potrivit Die Biene Maja Kindergarten, institutie de invatamant prescolar cu predare in limba germana la nivel matern, este importanta mentinerea unei legaturi continue cu limba straina studiata, chiar si in perioada vacantei scolare, mai ales in cazul familiilor in care nu se vorbeste aceasta limba straina.

In acest moment, gradul de ocupare este intre 70% - 100%, in functie de nivelul de varsta. Majoritatea (peste 90%) sunt clienti fideli - copii absolventi ai Die Biene Maja, care acum sunt elevi la Colegiul German Goethe, dar afterschool-ul are in vedere extinderea catre un segment mai larg.

Conform unui chestionar intern, prin care s-a vizat determinarea cat mai exacta a asteptarilor parintilor cu privire la programul after-school, au rezultat doua mari obiective: rezolvarea corecta a temelor si asigurarea unei stari de bine a copilului.

"Beneficiile sunt evidente pentru parintii care lucreaza full time si/sau nu vorbesc limba germana. Copiii sunt preluati de la scoala in siguranta, mananca masa de pranz, isi rezolva temele intr-un cadru organizat, beneficiind constant de suportul tutorilor.

Odata ce temele sunt rezolvate, copilul poate participa la alte activitati care se organizeaza de catre after-school, fara sa mai fie necesara deplasarea parintelui pentru a insoti copilul.

Totodata, parintele beneficiaza de o terta sursa de informatie, pe langa invatator, despre nivelul si evolutia copilului", declara Despina Hoinaru, Director General Die Biene Maja Kindergarten si Kinderama Afterschool.

Programul after-school se adreseaza, in principal, copiilor cu varste intre 6 - 10 ani, si include pe langa obiectivul esential de rezolvare a temelor si alte activitati sau cursuri. Activitatile sunt diferentiate, de exemplu, in functie de nivelul de cunostinte, fara a se tine cont de varsta.

In cadrul programului after-school, copiii pot participa la cursuri optionale precum Kinderlabor (chimie si fizica pentru copii), Photokurs, HapKiDo (arte martiale coreene), engleza, comunicare non-violenta, inot, tenis.

Pe langa programul after-school, parintii opteaza din ce in ce mai mult si pentru programul pre-school, dedicat copiilor in clase mai mari (V - VIII) care incep programul la scoala dupa-amiaza.

#Die Biene Maja, #after school, #gradinita germana , #Stil de viata