Trabucul, un ritual rafinat: Ce trebuie sa stii

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 00:00
7680 citiri
Trabucul, un ritual rafinat: Ce trebuie sa stii

Trabucul este o modalitate de exprimare si relaxare a multor oameni de afaceri, iar daca vrei si tu sa te numeri printre ei, trebuie sa te supui unor reguli clare de stil.

Trabucul trebuie pastrat intr-un humidor, trebuie "decupat" cu o foarfeca speciala si aprins cu o bricheta adecvata.

Sentimentul pe care il ai la atingerea, dar si la vederea trabucului iti spune tot ce trebuie sa stii, inca de la inceput. Doar in momentul in care te simti confortabil cu alegerea facuta poti spune ca ai gasit trabucul care ti se potriveste, spun expertii de la trabucuri.com.

Odata ales trabucul, nu trebuie sa uiti de importanta stocarii sale intr-o cutie etansa, humidorul, in interiorul careia umiditatea trebuie sa ajunga pana la 70%. Vei vedea ca, daca nu este suficient de umed, invelisul poate crapa, iar daca mediul in care e pastrat trabucul este prea umed, acesta risca sa devina prea moale.

Cu ce bautura merge trabucul

Expertii au creat o serie de coniacuri care se potrivesc foarte bine cu trabucurile, precum A. Fussigny Cigare si coniacurile Davidoff.

Trabucurile tari merg cu Bacardi, Courvoisier XO, Davidoff, The Glenlivet Archive, Bowmore, Gemrothes 1987 Vintage, in timp ce trabucurile mai usoare merg mai bine cu un Frapin XO VIP, A. DE Fussigny Cigare Blend sau un Aberlour 15-year-old, sunt de parere specialistii.

Cat te costa ritualul trabucului

Un trabuc costa pana la 146 de lei si poate fi cumparat din magazinele de specialitate, sau online, de pe trabucshop.ro.

Aici trabucurile Davidoff - Republica Dominicana - Davidoff Aniversario nr.3 Tubos costa 110 lei, Cohiba BHK 54 mediu-tare costa 135 de lei, iar un trabuc mediu-tare in tub Cohiba Siglo se vinde la pretul de 146 de lei.

Dintre accesorii nu trebuie sa lipseasca humidorul, pe care vei plati de la 741 de lei pentru o versiune clasica Pisa de Luxe, pana la 3.000 de lei pentru un Montecristo Edmundo (cu piele). Un humidor de voiaj din piele COHIBA costa in jur de 1.200 de lei, potrivit publicatiei.

Foarfeca te costa in jur de 100 de lei, iar o bricheta speciala, cum este Bricheta ST Dupont maxijet glossy black, ajunge pana la 630 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ritual trabuc, #alege trabuc, #pret trabuc, #pret humidor , #Stil de viata