Top: Cele mai fericite tari din lume

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 17:30
2404 citiri
Top: Cele mai fericite tari din lume

Fericirea este unul dintre putinele concepte caruia este greu sa-i gasim o definitie exacta. Fiecare apreciaza in felul lui fericirea. Se pare ca exista insa si tari care apreciaza in felul lor fericirea.

Participantii la Conferinta ONU pentru Fericire au vrut sa vada "care este nivelul de fericire in lume" si au solicitat Universitatii Columbia sa prezinte un raport in acest sens, scrie The Huffington Post.

Potrivit raportului pe 2012, Danemarca ocupa, pentru prima data, primul loc in clasamentul celor mai fericite natiuni de pe glob, dupa ce Norvegia a stat pe primul loc mai multi ani la rand.

Stabilirea clasamentului s-a bazat pe un scor de evaluare a vietii, indice ce a luat in calcul o varietate de factori, printre care gradul de sanatate a populatiei, gradul de securitate a familiei si locului de munca, precum si factori sociali ca libertatea politica si gradul de corupere a autoritatilor.

Potrivit acestui scor, care era intre 0 si 10, raportul arata ca tarile scandinave sunt cele mai fericite din lume, Danemarca fiind pe primul loc, urmata de Finlanda, Norvegia si Olanda. La capatul celalalt se afla tari din Africa, precum Benin, Republica Centrafricana, Togo sau Sierra Leone.

Clasamentul celor mai "fericite" tari din lume:

1. Danemarca

2. Finlanda

3. Norvegia

4. Olanda

5. Canada

6. Elvetia

7. Suedia

8. Noua Zeelanda

9. Australia

10. Irlanda

11. Statele Unite ale Americii

12. Costa Rica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conferinta ONU fericire, #top tari fericite , #Stil de viata