FOTO Se cauta locuitori pentru o mica insula britanica din mijlocul Pacificului. Vezi ce conditii trebuie sa indeplinesti

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 16:40
12855 citiri
FOTO Se cauta locuitori pentru o mica insula britanica din mijlocul Pacificului. Vezi ce conditii trebuie sa indeplinesti
Locuitorii de pe Pitcairn se simt in siguranta in orice colt al insulei, iar unele case nici nu au usi

Primii britanici care s-au stabilit pe Pitcairn, o insula izolata din oceanul Pacific, sunt cativa dintre marinarii care s-au rasculat pe celebra nava HMS Bounty, in 1789. In anul 1838, insula devine, oficial, teritoriu britanic, iar astazi, toti cei 48 de locuitori sustin ca sunt descendentii acelor marinari britanici. Pentru ca majoritatea sunt deja in varsta, comunitatea risca sa se stinga in urmatoarele decade, iar guvernul britanic vrea sa atraga noi locuitori pentru a-si mentine teritoriul.

Cei care doresc sa se mute definitiv pe aceasta insula, fara a avea grade de rudenie cu cei de acolo, trebuie sa completeze o aplicatie pentru viza, catre administratia insulei. Cele mai multe sanse de succes au acei candidati care pot oferi "competente si abilitati benefice comunitatii de pe Pitcairn".

Totusi, chiar daca nu exista foarte multi oameni care sa isi doreasca sa locuiasca intr-un loc atat de izolat, insula se bucura de cativa vizitatori fideli, precum un explorator scotian de 54 de ani, care a crescut pe mare, alaturi de parintii lui care calatoreau in jurul lumii.

Tony Probst a vizitat insula de patru ori incepand cu anul 2011 si a fost numit ambasador al insulei, de catre locuitori. Pentru a promova insula si a oferi o sansa oamenilor de acolo, barbatul a oferit cateva dintre fotografiile pe care le-a facut in decursul calatoriilor sale pe Pitcairn, publicatiei

" target="_blank">BusinessInsider si le-a spus jurnalistilor americani povestea incredibila a locuitorilor acestui paradis.

Insulele britanice Pitcairn sunt formate din cateva insule vulcanice. Doar una dintre ele este locuita, de aproximativ 50 de oameni. Majoritatea suprafetei insulei este stancoasa, insa acest lucru nu ii impiedica pe locuitori sa exploreze fiecare petic de pamant.

Inainte de sosirea marinarilor britanici, insula a fost locuita de populatii polinesiene, care au lasat cateva marturii ale culturii lor, pe peretii stancilor. Tot aici exista si singura plaja a insulei.

Locuitorii sunt pescari desavarsiti, iar pe uscat se deplaseaza cu motociclete sau ATV-uri. Turismul este principala sursa de venit, dar foarte putini vizitatori ajung acolo, din cauza accesului dificil. Nu e de mirare ca in 2004, administratia insulei a intrat in faliment.

Asadar, viata pe insula nu este, totusi, lipsita de griji, din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta locuitorii.

Servicii de baza, precum electricitatea sau accesul la Internet costa o avere, la venituri medii anuale de 5000 de dolari. Mai exact, factura la Internet se ridica la 100 de dolari, iar la electricitate, si la 400 de dolari.

In cinci ani, 80% din populatie va avea peste 65 de ani, iar cea mai in varsta persoana de pe insula are 87 de ani. Principala cauza a decesului este batranetea. Majoritatea locuitorilor de pe aceasta insula au prins varsta de 90 de ani.

In prezent, doar opt copii locuiesc pe insula, iar cel mai mic are trei ani. Alti doi vor pleca la studii in Noua Zeelanda peste doi ani.

Pe insula nu exista niciun spital, iar bolnavii trebuie sa calatoreasca pana in Noua Zeelanda pentru tratament, cu ambarcatiuni care vin odata la trei luni. Pentru afectiuni minore, precum problemele dentare, locuitorii se mai pot trata pe insula Tahiti si se pot intoarce acasa in 10-14 zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#insula Pitcairn, #locuitori Pitcairn, #viata Pitcairn, #viza Pitcairn , #Stil de viata