Sampanie din secolul al XIX-lea, scoasa la licitatie

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 13:22
1190 citiri
Sampanie din secolul al XIX-lea, scoasa la licitatie

Unsprezece butelii pline cu o sampanie veche de doua secole recuperate din epava unei nave care a naufragiat in sec. al XIX-lea vor fi scoase la licitatie in aceasta saptamana in Finlanda, s-a aflat dintr-o sursa oficiala.

Asteptarile sunt mari in provincia autonoma Aaland, un arhipelag in largul caruia au fost descoperite in 2010 pretioasele sticle cu sampanie si de unde o sticla Veuve Cliqout provenita de pe incarcatura navei a fost vanduta deja la licitatie in 2011 contra sumei de 30.000 de euro (37.400 de dolari).

"Rezultatul acestei vanzari ne-a incurajat sa organizam o noua vanzare la licitatie", a subliniat intr-un comunicat un membru al executivului local din Aaland, Rainer Juslin.

Sticlele fac parte dintr-o incarcatura recuperata din cala unei nave care s-a scufundat intre anii 1825 si 1830 si care a fost descoperita in 2010.

In total, 145 de sticle cu sampanie de la celebra marca Veuve Cliqout, dar si de la Heidsieck si Juglar au fost descoperite in epava navei.

Licitatia va avea loc vineri la Palatul congreselor din Mariehamm, capitala provinciei Aaland.

Expertul Richard Juhlin, care a ajutat la identificarea sticlelor, a afirmat ca sampania si-a pastrat toate proprietatile datorita conditiilor ideale ce prevaleaza pe fundul Marii Baltice pentru conservarea sa.

Executivul din Aaland a facut apel la intreprinderi franceze, inclusiv Artcurial, pentru aceasta licitatie, ale carei beneficii sunt destinate unor actiuni caritabile.

#sampanie secolul XIX licitatie, #sampanie epava licitatie, #sampanie licitatie Finlanda , #Stil de viata