Romanii petrec cel mai putin timp la cumparaturi dintre europeni

Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 09:40
1605 citiri
Romanii petrec cel mai putin timp la cumparaturi dintre europeni
Foto: CC0 Creative Commons

Perioada de timp petrecuta de europeni intr-o zi pentru cumparaturi si servicii personale (precum vizita la doctor sau la coafor) variaza intre 17 minute pe zi in Romania si 35 de minute in Germania, arata un sondaj efectuat in randul a 15 state membre ale Uniunii Europene intre 2008 si 2015, arata datele publicate vineri de Eurostat.

De asemenea, doar 29% din populatia intervievata in Romania a declarat ca a facut cumparaturi sau a folosit serviciile personale in timpul zilelor in care a fost efectuat sondajul, fata de 50,8% din populatia din Finlanda. Alte state care au raportat un nivel ridicat de cumparaturi sau consum de servicii personale sunt Germania (48,8%), Estonia si Olanda (ambele cu 46,6%) . Cel mai scazut nivel de cumparaturi sau consum de servicii personale a fost inregistrat in Romania (29%), Grecia (30,7%) si Franta (33,6%).

In toate tarile, rata de participare este mai mare pentru femei decat pentru barbati. Pentru cei care au declarat ca au facut cumparaturi sau au folosit serviciile personale, timpul mediu de participare a variat intre o ora si 18 minute in Franta pana la 49 de minute in Ungaria.

#romani cumparaturi, #timp cumparaturi , #Stil de viata