Mos Craciun ocoleste SUA: Vezi ce se va ascunde sub bradul americanilor

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 09:21
3792 citiri
Mos Craciun ocoleste SUA: Vezi ce se va ascunde sub bradul americanilor

Stres suplimentar, griji si bani putini - acestea vor fi "cadourile" pe care sarbatorile le vor aduce americanilor.

Acesta este, desigur, cazul consumatorilor cu venituri reduse, care nu-si permit sa dea banii pe mofturi marunte si, cu atat mai putin, pe cadouri de Craciun, potrivit CNBC.

500 de americani cu un venit mai mic de 50.000 de dolari/an, care folosesc servicii financiare alternative, au fost supusi unui test cu privire la presiunile financiare pe care le vor resimti odata cu venirea sezonului de vacanta.

Mai mult de jumatate din cei intervievati (56%) au precizat ca nu se asteapta sa aiba bani suficienti pentru a-si acoperi cheltuielile de sarbatori, insa 59% din cei intervievati au precizat ca presiunea financiara este din ce in ce mai puternica, de aceea vor renunta la concediu.

Multi dintre americani simt stresul financiar mult mai intens in perioada sarbatorilor, insa pentru cei cu venituri mici, Craciunul poate fi una din cele din cele mai dificile perioade ale anului.

Una din patru gospodarii americane are datorii la banci, spun studiile.

Aproximativ 44% din cei intervievati au contractat credite overdraft in ultimele 12 luni. In aceeasi perioada, 37% au utilizat cardurile de debit prepaid si 28% au folosit servicii de transfer banking.

Prin urmare, americanii se vad obligati sa aloce maximum 500 de dolari pe cadouri.

Pentru a nu simti atat de puternic lovitura financiara, 77% din americanii chestionati au precizat ca vor aloca sub 500 de dolari pentru cadouri, mult mai putin decat au alocat anul trecut.

O treime din cei chestionati a precizat ca abia se descurca sa-si plateasca utilitatile, iar trei sferturi dintre americani si-au redus cheltuielile lunare pentru a face fata situatiei dificile din ultimii ani.

De asemenea, americanii traiesc de la o luna la alta, bazandu-se in special pe salariu.

Aproximtiv 46% dintre americanii chestionati au precizat ca ar fi capabili sa-si acopere cheltuielile timp de doar doua saptamani in cazul in care si-ar pierde sursa de venit lunara.

Prin urmare, Mos Craciun va fi sarac cu americanii si anul acesta.

#craciun americani, #cadouri craciun americani, #venituri americani, #sarbatori iarna, #cadouri craciun, #buget sarbatori iarna , #Stil de viata