Montblanc creeaza stilouri dedicate Statuii Libertatii

Marti, 10 Iulie 2012, ora 13:13
6761 citiri
Montblanc creeaza stilouri dedicate Statuii Libertatii

Montblanc, producatorul german de instrumente de scris si ceasuri, a lansat o editie limitata de stilouri pentru a sarbatori Statuia Libertatii din Statele Unite. Editia limitata include 50 de stilouri, numarul reprezentand cele 50 de state ale SUA.

Fiecare stilou are inscriptionata pe el data de 4 iulie 1776, cu numere romane , similar placii care se afla in mana Statuii Libertatii. Statuia Libertatii, conceputa de Frederic Bartholdi, a fost oferita in octombrie 1886, sub forma unui cadou din partea Frantei pentru sarbatorirea implinirii a 100 de ani de la elaborarea Declaratiei de Independenta a Statelor Unite ale Americii, potrivit Born Rich.

Aflata pe insula Libertatii din portul New York, statuia reprezinta o materializare a "visului american", fiind un mesager al independentei si libertatii.

Partea aurita a penitei aminteste de torta din mana Statuii Libertatii. Vatful placat cu aur si rodiu are o inscriptie deosebit de frumoasa. Capacul fabricat din aut alb de 750 de carate reprezinta o versiune stilizata a coroanei cu sapte colturi pe care o poarta statuia. Prin intermediul acestei coroane, Frederic Bartholdi a intentionat sa simbolizeze soarele , cele sapte continente si cele sapte mari, astfel ca mesajul de liberate transmis de aceasta statuie sa se aplice lumii intregi.

Stilourile din colectia Montblanc sunt comercializate la un pret de 33.143 de dolari, incepand de luna aceasta.

In afara de tributul adus Statuii Libertatii, Montblanc a adus un omagiu si pictorului spaniol Pablo Picasso, lansand doua editii limitate de instrumente de scris. Acestea au varful placat cy aur de 18 carate si rodiu, desenul fiind inspirat din pictura faimoasa "Ojo" a lui Pablo Picasso.

Stiloul are o parte cu benzi rosii lacuite care amintesc de originile spaniole ale lui Pablo Picasso si este comercializat la un pret de 33.800 de dolari.

A doua editie limitata de instrumente de scris dedicata lui Pablo Picasso include 39 de piese, fiecare din acestea fiind vanduta la un pret de 55.000 de dolari. Ambele tipuri de stilouri pot fi achizitionate din magazinele Montblanc incepand cu luna septembrie.

#Montblanc stilouri, #stilouri Statuia Libertatii, #stilouri Montblanc, #Montblanc stilouri Pablo Picasso , #Stil de viata