Masina de 1.8 milioane de dolari, minunea daneza

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 19:46
1850 citiri
Masina de 1.8 milioane de dolari, minunea daneza

Zenvo ST1 este un bolid produs in Danemarca, al carui pret se ridica la 1.8 milioane de dolari. Supercarul ii tenteaza pe cei mai bogati miliardari cu 1250 de cai putere, cu un motor V* si cu multe alte "bunatati" ale industriei auto.

Masina ajunge la o viteza maxima de 233 metri/ora si poate parcurge 0.6 metri/ora in doar 2.9 secunde, scrie Forbes.

Motorul V8 sustine un cuplu de tractiune cu 7 trepte, pe spate si transmisie manuala. Intregul ansamblu este facut din fibra de carbon.

Doar 15 modele de Zenvo ST1 vor fi produse anul acesta si trei dintre acestea sunt destinate showroom-urilor din SUA. Supercarul a ispitit pe foarte multi miliardari, dar cea mai mare parte a cumparatorilor ramane anonima, spune Bobby Khan, presedintele Motor Group, din New Jersey.

La pretul de 1.8 milioane de dolari poate fi cumparat doar modelul standard. Dotarile suplimentare, cum ar fi placutele de frana ceramice, rotile de carbon sau tapiteria din piele se adauga suplimentar la pret.

Pe langa pretul exorbitant, masina este si foarte costisitoare. Numai inlocuirea unei anvelope costa aproximativ 5.000 de dolari. Un alt inconvenient "minor", amintit de publicatia citata este ca masina trebuia adusa in Danemarca pentru orice fel de reparatii majore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masina scumpa, #zenvo st1 supercar, #masina lux , #Stil de viata