Investitie de un mld. de dolari intr-un oras-cobai, ce nu va fi locuit niciodata

Luni, 14 Mai 2012, ora 18:07
1326 citiri
Investitie de un mld. de dolari intr-un oras-cobai, ce nu va fi locuit niciodata

Un consortiu american va construi in New Mexico, SUA, un oras in marime naturala, dar care nu va fi locuit, ci doar folosit la teste pentru cele mai noi tehnologii din industria transporturilor si cea energetica.

Centrul de Testare si Evaluare in Inovatii (CITE) va fi construit de catre holdingul Pegasus Gloval, valoarea proiectului fiind de un miliard de dolari, scrie Businessinsider.

Orasul-test va fi dotat cu absolut toate utilitatile de care are nevoie un oras de marime medie, iar aici sunt incluse, printre altele, strazi, case si scoli, mai putin rezidenti.

CITE va oferi posibilitatea cercetatorilor sa testeze ultimele inovatii in domeniul energiei, in sisteme de transport, dar si dezvoltarea resurselor, toate acestea fara a periclita viata oamenilor.

Constructia se va intinde pe aproape 400 de kilometri patrati si va fi amplasata in desertul Lea County, statul New Mexico, SUA.

Principala dotare a orasului CITE va fi City Lab, un laborator cu o suprafata de 16 kilometri patrati, care va beneficia de toate elementele unui oras mediu din SUA, cu zone urbane, suburbane si rurale.

Cladiri inalte, ferme, mall-uri, parcari si sosele - toate acestea vor ajuta la stimularea crearii unui mediu unde noile cuceriri ale stiintei pot fi testate la scara reala.

O mare parte din acest pamant va fi folosit de catre Laboratorul de Teste a Pamantului, de catre diverse industrii specifice.

Structura de rezistenta a CITE este construita sub pamant. Acesta conecteaza districtele, cladirile si locatiile de cercetare intre ele printr-o retea de sisteme energetice, canalizare si sisteme de date.

In campusul CITE se gasesc sali de conferinte unde cercetatorii, universitatile si inevstitorii se pot intalni pentru a lucra la diverse proiecte de cercetare.

Campusul poate fi folosit si ca locuinta temporara pentru echipe de cercetatori.

#orasul fantoma, #orasul teste New Mexico, #oras marime naturala New Mexico , #Stil de viata