Cum obtii un interior mai luminos

Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
2132 citiri
Cum obtii un interior mai luminos

In amenajarea unui interior mic fiecare decizie devine mare si importanta! Cu totii visam la o casa cu camere spatioase si luminoase, in care ne putem invita totii prietenii la cina, dar care in acelasi timp ramane primitoare si isi pastreaza sentimentul de acasa.

Sfaturile Loredanei Preda - CEO Group Noblesse te vor ajuta sa transformi in mod inteligent orice incapere intr-un loc nou, aerisit si plin de personalitate!

In acest sens, deschiderea spatiului in care locuiesti incepe in primul rand cu reinstituirea luminozitatii ca atribut principal!

Camerele mai luminoase transforma nu doar aspectul intregii locuinte, ci si atmosfera interioara, aducand cu sine o stare de bine si relaxanta.

Lasa lumina sa se reverse prin ferestre

Fara indoiala, cea mai buna sursa de lumina este cea naturala, tocmai de aceea, alegerea perdelelor poate transforma complet orice incapere.

De aceea, este recomandata utilizarea materialelor fluide si matasoase, in culori deschise, care permit patrunderea luminii in interior si in acelasi timp ofera intimitate.

Mai mult, razele filtrate prin materiale usoare creeaza in mod natural jocuri de lumina pline de fantezie si jovialitate. Daca preferi totusi jaluzelele, evita-le pe cele din plastic sau lemn, cea mai buna optiune o reprezinta cele realizate din panza sau un alt material care nu este complet opac.

Insa una dintre cele mai bune alegeri, daca iti permite amplasamentul ferestrelor este sa renunti definitiv la perdele, draperii sau jaluzele.

Fiti creativi cu ajutorul culorilor

Culorile puternice precum albastrul inchis, rosu sau verde inchis inchid interiorul si ii diminueaza luminozitatea. Daca totusi nu doresti sa renunti la culorile accent, utilizeaza-le doar pe un perete, iar pe celelalte pastreaza-le intr-o nuanta mai deschisa.

Propunerile acestui sezon sunt galbenul pal, crem sau verde pastelat. Un alt mod de a incorpora culorile puternice, fara a altera luminozitatea unei incaperi, este folosirea acestora ca accent: vopseste plintele sau usa intr-o culoare statement sau foloseste scaune in nuante vesele, care sa devina petele de culoare ale incaperii.

Oglinzi, oglinzi, oglinzi

Oglinzile si in general suprafetele reflexive au rolul de a face orice incapere sa para mai luminoasa si spatioasa. Pentru un plus de luminozitate, aranjati oglinzile astfel incat sa reflecte atat lumina soarelui, cat si a corpurilor de iluminat, iar ramele acestora sa pastreze o cromatica deschisa.

Mobilierul

Pentru a obtine un decor interior relaxant, cu accente feminine, opteaza pentru un mobilier alb sau foloseste nuante pastelate, care vor da un efect cromatic de ansamblu deosebit.

Impresia data de mobila alba este aceea de curatenie deplina, eleganta deosebita, incredere si spatiu mare si aerisit.

Transformarea unei camere nu inseamna neaparat activitati complexe de reamenajare sau un buget mare.

Sfaturile profesionistilor si folosirea inteligenta a resurselor pe care deja le detii sunt de multe ori suficiente pentru a aduce o noua personalitate si atmosfera casei in care locuiesti.

Foto: www.galeriilenoblesse.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#design interior, #interior lumina, #idei Galeriile Noblesse , #Stil de viata