Cererea globala de alimente va creste cu 100% pana in 2050

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 22:25
1266 citiri
Cererea globala de alimente va creste cu 100% pana in 2050

Cererea globala de alimente ar putea creste cu 100% pana in 2050, estimand ca populatia globului va ajunge la 10,5 miliarde.

Specialistii de la Universitatea Minesota au studiat cum va afecta cererea de alimente aceasta crestere a populatiei globale, transmite Green-report.

Echipa prevede ca cererea de alimente va creste cu 100% pana in 2050, dar ea poate fi satisfacuta prin agricultura intensiva. O problema majora reprezentata de presiunea pusa pe sistemele agricole este cea a mediului, care deja va fi si mai grav afectat decat este deja.

"Intensificarea strategica a productiei agricole in natiunile dezvoltate sau mai putin dezvoltate ar reduce pagubele aduse mediului prin productia de hrana, si va oferi o rezerva mai echitabila de alimente pe glob", a declarat Jason Hill, unul dintre cei care a participat la acest studiu, citat de Earthtimes.org.

Insa acesta este cel mai bun scenariu, fiind posibil ca emisiile de gaze cu efect de sera datorate agriculturii sa se dubleze odata cu cererea de alimente. De asemenea, necesitatea de a transforma terenurile pana acum neutilizate, pentru a face fata cererii de mancare, va avea un impact serios asupra mediului si climei.

Pentru a evita defrisarea si utilizarea defectuoasa a ingrasamintelor, trebuie efectuata o modernizare a modului in care se face agriultura, si aduse pe aceeasi linie cu standardele tarilor in curs de dezvoltare. David Tilman, profesor de ecologie, a precizat ca studiul lor a aratat ca ecosistemele pot fi protejate prin suportul si educarea natiunilor sarace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura populatie mondiala, #numar locuitori 2050 , #Stil de viata