Cele mai recente licitatii de arta din Paris

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 17:23
3276 citiri
Cele mai recente licitatii de arta din Paris

Colectia de arta a Helenei Rochas, sotia designerului francez Marcel Rochas, va fi scoasa la licitatie de catre casa Christie's. Operele de arta, mobila si obiectele de decor vor fi expuse la sediul din Paris al casei de licitatii Christie's, in perioada 11 - 26 septembrie, urmand ca licitatia propriu-zisa sa aiba loc pe data de 27 septembrie.

Valoarea colectiei este estimata la aproximativ opt milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal.

Printre vedetele licitatiei se numara tabloul "Braunes Schweigen", realizat de Wassily Kandinsky, a carui valoare este estimata intre 1,5 si doua milioane de dolari, si "Japanese Woman with Red Table", pictat de Balthasar Klossowski de Rola (Balthus).

La licitatie vor fi prezentate si patru portrete ale Helenei Rochas, realizate de pictorul american Andy Warhol, fiecare dintre acestea avand o valoare estimata de 200.000 - 300.000 de euro.

Rochas este o casa de moda si parfumuri fondata in 1925 de Marcel Rochas. Dupa moaratea acestuia, in 1955, Helene Rochas s-a ocupat de transformarea acestei case intr-una dintre cele mai cunoscute branduri de parfumuri. In prezent, brandul Rochas este detinut de multinationala Procter & Gamble.

In septembrie, Christie's va mai organiza o licitatie in cadrul careia va fi vanduta colectia de opere de arta apartinand unui alt personaj important din lumea modei, Hubert de Givenchy.

#licitatii opere de arta, #licitatii Christies Paris, #licitatii Europa, #designer colectii de arta, #Helene Rochas colectie arta , #Stil de viata