Cel mai scump apartament din New York, vandut unui emir din Qatar

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 18:46
3928 citiri
Cel mai scump apartament din New York, vandut unui emir din Qatar

Primul ministru al statului Qatar, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, a cumparat un apartament de 100 milioane de dolari aflat intr-o cladire foarte luxoasa din New York.

Familia lui Jaber al Thani s-a aflat la conducerea statului Qatar de la jumatatea secolului al XIX - lea. Varul lui, Hamd bin Khalifa al Thani, este emirul tarii, un veritabil lider, potrivit Business Insider.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani are doua sotii, 15 copii si un numar mare de bodyguarzi. Seicul a cautat timp de mai multi ani o locuinta in New York, fiind respins de mai multe comisii din cauza anturajului sau numeros. In plus, acestia erau ingrijorati de faptul ca emirul are imunitate diplomatica, astfel ca nu poate fi invinuit de distrugerea proprietatilor sau de achitarea unor amenzi.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani a vrut sa liciteze pentru mai multe apartamente. Unul dintre acestea este apartamentul lui Denise Rich situat pe Fifth Avenue, are o suprafata de 12.000 de metri patrati, insa propunerea de cumparare a seicului a fost respinsa de consiliul de administratie a cladirii.

A doua tentativa esuata de cumparare a unui imobil in New York de catre emir a constat in incercarea de achizitie a unui imobil ce ii apartinea lui Courtney Sale Ross, situat in Park Avenue.

Luna trecuta, al Thani s-a aratat interesat de cumpararea a doua apartamente situate pe Fifth Avenue, care i-au apartinut lui Huguette Clark. Comisia a respins orice demers al emirului inainte ca acesta sa depuna o cerere oficiala.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani a reusit sa cumpere un apartament aflat la ultimele doua etaje ale unei cladiri din cadru complexului rezidential One57 din New York, acesta fiind cel mai scump imobil vandut vreodata in orasul american.

Potrivit zvonurilor, emirul ar mai fi cumparat patru apartamente din cladirea respectiva, ceea ce face ca valoarea achizitiei sale sa ajunga la 250 milioane de dolari.

Dezvoltatorul complexului, Extell, a negat ca primul ministru al statului Qatar a cumparat unitatile locative respective, probabil pentru a respecta o clauza de confidentialitate din contractul semnat cu al Thani.

In Londra, emirul detine un penthouse in valoare de 63 milioane de dolari, aflat in cadrul celui mai nou si luxos complex rezidential, One Hyde Park, in ezvoltarea caruia a jucat un rol esential.

Jaber al Thani detine doua proprietati si in Los Angeles, dintre care una valoreaza 34 milioane de dolari.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani este proprietarul celui mai mare iaht din lume, "Al Mirqab", in valoare de 250 - 300 milioane de dolari. Acest iaht a castigat in 2009 premiul "Motor Yacht of the Year", in cadrul competitiei "World Super Yacht Awards". Iahtul are un heliport, doua cazi cu hidromasaj si cinci dormitoare pentru oaspeti. De asemenea, acesta gazduieste si 21 membri ai echipajului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#New York apartamente, #emir achizitionare penthouse, #New York apartamente scumpe , #Stil de viata