Ce insule detin cei mai bogati oameni din lume

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 14:14
4799 citiri
Ce insule detin cei mai bogati oameni din lume

Cei mai bogati oameni din lume investesc sume imense pentru a cumpara si a intretine insule, obiective unde au ocazia sa stea departe de lumina reflectoarelor si sa se relaxeze.

Cel mai nou proprietar de insula este Larry Ellison, CEO Oracle, care a platit aproximativ 600 milioane de dolari pentru a cumpara 98% din insula Lana in iunie, potrivit Business Insider.

Seful Oracle cumpara un colt de paradis: sute de milioane de dolari pentru o insula in Hawaii

Alte insule private, precum British Virgin Island, au fost achizitionate cu zeci de ani in urma la preturi relativ scazute. Puteti vedea mai jos ce insule detin personalitatile din diverse domenii:

Insula lui Johnny Depp

Actorul Johnny Depp a platit 3,6 milioane de dolari pentru a achizitiona insula Little Hall's Pond Cay din Bahamas in anul 2004, dupa ce a terminat filmarile la pelicula "Pirates of Caribbean".

Paradisul managerului Moore Capital Management, Louis Moore Bacon

Louis Moore Bacon, managerul fondului de hedging Moore Capital Management, a achizitionat in 1993 Robins Island, insula situata in largul coastei Long Island. Suma platita pentru achzitionarea acestui obiectiv a fost de 11 milioane de dolari.

Celine Dion are o insula in apropiere de Montreal

Cantareata Celine Dion a cumparat recent o insula aflata la 15 minute de Montreal. Pe aceasta insula se afla un conac de 222 de metri patrati. Cantareata canadiana a platit 29,3 milioane de dolari pentru achizitia acestei insule.

Miliardarul Roman Abramovich are o insula in St. Petersburg

Miliardarul rus Roman Abramovich a cumparat in 2010 New Holland Island din St. Petersburg, intentionand sa construiasca un muzeu de arta in valoare de 400 milioane de dolari in aceasta locatie.

Insula lui Mel Gibson

Actorul Mel Gibson detine Mago Island in Fiji, obiectiv achizitionat de la o corporatie din Tokyo la pretul de 15 milioane de dolari, in anul 2005.

Insula co-fondatorului Microsoft, Paul Allen

Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, are o insula de 292 de acri de-a lungul coastei statului Washington. Proprietatea a fost inregistrata recent, pretul de achizitie ridicandu-se la 13,5 milioane de dolari. In ceea ce priveste constructiile de pe aceasta insula, exista numai o cabina pentru persoana care are grija de obiectiv.

Insula magnatului Richard Branson

Magnatul britanic Richard Branson a cumparat Necker Island, aflata in cadrul British Virgin Island. Achizitia a fost facuta in anii '70, la un pret de 200.000 de dolari. In prezent, omul de afaceri inchiriaza acest obiectiv cu 50.000 de dolari pe noapte.

Seful Oracle detine o insula in Hawaii

Seful Oracle, Larry Ellison, a platit aproximativ 600 milioane de dolari pentru a cumpara insula Lana din Hawaii, care are 365 kilometri patrati. Aceasta insula i-a apartinut anterior miliardarului David Murdock si are 3.200 de locuitori.

Insula inventatorului Segway, Dean Kamen

Inventatorul vehiculului Segway, Dean Kamen, a cumparat North Dumpling Island, aflata in Connecticut, la pretul de 2,5 milioane de dolari in anul 1986.

Insula regizorului Tyler Perry

Regizorul si producatorul Tyler Perry a cumparat in 2009 insula White Bay Cay, care are 25 de acri si se gaseste in Bahamas. Tyler Perry construieste o casa si o vila pentru oaspeti pe aceasta insula.

Magnatul telecom Craig McCaw are o insula langa Vancouver

Magnatul telecom Craig McCaw si sotia sa detin o insula de 780 de acri de-a lungul coastei orasului Vancouver. Insula are o resedinta 465 metri patrati si teren de golf, fiind achizitionata recent contra sumei de 75 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#insule personalitati, #insule bogatii lumii, #cumparare insule , #Stil de viata