Cat valoreaza familia regala britanica?

Joi, 07 Iunie 2012, ora 19:17
2685 citiri
Cat valoreaza familia regala britanica?

Membrii principali ai familiei regale britanice au o avere totala de peste 1 miliard de dolari, doar Regina Elisabeta a II-a avand o avere de aproximativ 510 milioane de dolari, releva un raport realizat recent.

In onoarea Jubileului de diamant al Regineri, compania financiara Wealth-X a calculat valoarea neta a membrilor de top ai familiei regale in functie de succesiunea acestora la tronul Marii Britanii. Totusi, calculul nu include si colectia de bijuterii ale Casei Regale sau colectia de opere de arta, obiecte care sunt cu greu evaluate, scrie Yahoo! News.

Printul Charles, fiul monarhilor si primul succesor la tron are cea de-a doua cea mai mare valoare neta din intreaga familie, aceasta fiind estimata la 210 milioane de dolari.

El este urmat de Printul Andrew, fratele lui Charles, fost sot al lui Sarah Ferguson, care valoreaza 75 milioane de dolari, conform studiului.

Fii lui Charles cu Printesa Diana, printii William si Harry valoreaza aproximativ 19, respectiv 16 milioane de dolari.

"Faptul ca averea cumulata a primilor 14 membrii ai familiei regale abia a atins 1 miliard de dolari reflecta ceea ce deja se estima de ceva timp: ca noile averi incep sa le depaseasca pe cele vechi", a spus Mykolas Rambus, CEO al Wealth-X care a amintit si ca averea estimata a fotbalistului David Beckham este de 260 milioane de dolari.

Bogatia familiei regale este comparata cu cea a faimosilor fotbalisti englezi, intreagul club campion Manchester City valorand aproximativ 443 milioane de dolari, sub averea Reginei care a urcat la tron in urma cu 60 de ani.

De altfel, averea membrilor Cabinetului Britanic au o avere totala de 108 milioane de dolari, premierul David Cameron avand o bogatie estimata la aproape 5,9 milioane de dolari.

Cifrele stabilite de Wealth-X se bazeaza pe salariile acestora, dar si pe participatiile la companii si proprietatile detinute declarate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avere familia regala Marea Britanie, #avere familia regala britanica, #ce avere are familia regala , #Stil de viata