Caseta din argint in care a fost pastrata inima Reginei Maria, expusa la Suceava

Joi, 03 Mai 2012, ora 20:55
1683 citiri
Caseta din argint in care a fost pastrata inima Reginei Maria, expusa la Suceava

Caseta din argint in care a fost pastrata inima Reginei Maria va fi expusa pentru prima data la Muzeul de Istorie Suceava, in cadrul expozitiei "Romania din inima Reginei Maria", care va fi inaugurata in 10 mai si va mai cuprinde si o suta de medalii si monede britanice.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, joi, ca expozitia "Romania din inima Reginei Maria", organizata in colaborare cu Muzeul National de Istorie a Romaniei, doreste sa ofere publicului o evocare asupra vietii Reginei Maria.

Ursu a spus ca expozitia cuprinde caseta din argint in care a fost pastrata inima Reginei Maria, piesa de referinta a expozitiei, marturii despre tara sa de origine, Marea Britanie, si despre vizita acesteia in SUA si Canada.

El a mai spus ca vor fi expuse, in premiera, o suta de medalii si monede britanice din colectia muzeului, piese care ilustreaza ascensiunea princiara a Reginei Maria, dar si imaginea imperiului britanic.

Directorul Muzeului Bucovinei a precizat ca in expozitie sunt prezente si piese provenite din colectii private, respectiv fotografii si documente recent publicate, legate de vizita Reginei Maria in SUA si Canada, in toamna anului 1926.

Expozitia "Romania din inima Reginei Maria" va fi deschisa in perioada 10 - 20 mai, la Muzeul de Istorie din Suceava.

Caseta din argint in care a fost pastrata timp de cateva decenii inima Reginei Maria a fost depusa, conform dorintei sale, in Capela Stella Maris din Balcic, in anul 1938.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Regina Maria inima caseta, #expozitie Regina Maria Suceava, #expozitie Suceava , #Stil de viata