Ai planuri indraznete? Ce trebuie sa faci ca sa le duci la indeplinire

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 00:00
1806 citiri
Ai planuri indraznete? Ce trebuie sa faci ca sa le duci la indeplinire
Rezolutii 2012

Ianuarie este luna in care reflectam la reusitele si esecurile din anul trecut si in care ne facem liste cu rezolutii pentru anul care se asterne in fata noastra. Vrem sa facem lucruri prin care sa devenim mai sanatosi, mai bogati si mai fericiti. Minunat, nu-i asa? Dar cati dintre noi punem aceste decizii in practica?

Nu foarte multi. Conform unui studiu realizat recent de autorul si psihologul Richard Wiseman, 52% dintre cei care-si fac liste "to do" pentru noul an sunt convinsi ca vor bifa toate punctele, relateaza Forbes.com. Cu toate acestea, doar 12% reusesc. Care este secretul acestora? Invingatorii se folosesc de cateva trucuri. Si-au setat tinte in pasi marunti sau le-au comunicat prietenilor sau familiei ce au de gand sa faca.

Asadar, daca vrei ca lista de rezolutii pentru 2012 sa nu sfarseasca intr-un sertar prafuit, iata ce trebuie sa faci.

Fii specific

O greseala pe care o fac cei mai multi dintre oameni este sa-si seteze tinte mari si abstracte, cum ar fi "Anul acesta voi fi mai sanatos" sau "Vreau sa economisesc bani". Aceste dorinte nu suna deloc tangibil si concret. Spune cati bani vrei sa economisesti, in ce perioada si ce vrei sa faci cu ei. Vei vedea ca-ti va fi mult mai usor sa reusesti.

Scrie-ti dorintele pe hartie

Daca nu vei realiza o lista propriu-zisa, nu vei tine minte in iulie ce ti-ai dorit in ianuarie. Scrie-ti dorintele pe hartie, inclusiv pasii marunti pe care trebuie sa-I parcurgi pentru a le indeplini.

Spre exemplu, daca vrei sa inveti o limba straina, fara un plan punctual, va ajunge sa ti se para o tinta coplesitoare.

Fa-ti timp

Asigura-te ca iti faci timp pentru a-ti duce planurile la bun sfarsit. Daca iti vei sufoca programul cu alte activitati, cu siguranta ca nu vei reusi sa te tii de deciziile de la inceput de an.

Daca vrei sa incepi sa scrii o carte, rezerva-ti trei-patru ore pe saptamana pentru acest lucru si o zi pe luna pentru a-ti analiza progresul.

Daca vrei sa te duci la sala de fitness, seteaza-ti un program saptamanal in care sa fie inclusa si aceasta activitate.

Stai pozitiv

De poarte multe ori ne dezamorsam planurile cu "ajutorul" gandurilor negative. Fii atent la micul sabotor din creier care iti va spune: "Nu sunt destul de puternic" sau "Nu o pot face". Fiecare gand pe care il ai este de fapt o intentie.

Este normal sa iti fie teama, sa te indoiesti si sa-ti faci griji, insa pentru a progresa, este important sa depasesti aceste sentimente negative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lista dorinte, #rozolutie, #vreau sa slabesc, #dorinta bani, #vreau sa fiu bogat, #to do list, #organizare sfaturi , #Stil de viata