WooCommerce: argumente pro si contra

Vineri, 28 Mai 2021, ora 10:57
838 citiri
WooCommerce: argumente pro si contra
shopping FOTO: pixabay.com

WooCommerce este una dintre cele mai populare platforme de comert electronic din intreaga lume. Este un plugin pentru WordPress care va va transforma site-ul intr-un magazin online foarte puternic, cu sute de functionalitati. Nu este o surpriza faptul ca Automattic, compania din spatele WordPress, a adaugat acest plugin de succes in portofoliul sau in mai 2015.

Spre deosebire de Shopify, Bigcommerce si alti concurenti, WooCommerce este o solutie open-source. Dar ce inseamna acest lucru?

Atat WordPress, cat si pluginul WooCommerce sunt gratuite pentru uz personal si comercial ceea ce inseamna ca le puteti instala si incepe sa le utilizati imediat. Tineti cont ca nu sunt incluse tema, un nume de domeniu, gazduire web, e-mail, asistenta etc. - deci vor exista cheltuieli suplimentare.

Gazduire web WooCommerce

Alegerea unui furnizor bun de hosting va poate scuti de multe probleme. Este preferabil sa apelati la un serviciu de gazduire WordPress specializat care sa ofere performante superioare si sa includa servicii precum instalarea sau migrarea gratuita, asistenta specializata si chiar mentenenta pentru magazinul dvs. Existenta unei companii pe care sa va puteti baza in momentele in care websitul dvs. intampina probleme este esentiala pentru succesul afacerii dvs.

Utilizarea unei teme WooCommerce

Temele sunt foarte importante in procesul de construire a unui website insa in cazul unui magazin online WooCommerce este obligatoriu sa va asigurati ca tema pe care ati ales-o este compatibila cu WooCommerce.

Temele gratuite pot parea alegeri bune pentru reducerea costurilor insa in cazul unui magazin online este recomandat sa utilizati teme premium, care sunt intretinute in permanenta si care va ofera asistenta prin compania care le dezvolta. O sursa populara pentru temele WooCommerce este Themeforest. Temele lor accepta cea mai recenta versiune a WooCommerce - o alegere esentiala pentru securitate si includ suport premium.

Securitatea WooCommerce

Securitatea este una din grijile majore ale oricarui administrator de magazin online. Optiunile trebuie analizate cu mare atentie deoarece o tema gresit aleasa poate duce la o catastrofa mai tarziu insa cele mai multe teme premium au un istoric bun. Companiile care le dezvolta sunt atente in privinta riscurilor de securitate si elimina in permanenta bug-urile software.

Desigur, securitatea WooCommerce este legata si alti factori. Cel mai probabil veti avea nevoie de pluginuri suplimentare pentru a adauga functii noi magazinului dvs. (SEO sau un simplu formular de contact) insa asigurati-va ca alegeti pluginuri cu reputatie buna, folosite de multi utilizatori.

WooCommerce: argumente pro si contra

* WooCommerce: argumente PRO

- Functii avansate pentru magazinele online mai mari

Exista o comunitatate WooCommerce foarte activa si puteti beneficia de o gama larga de pluginuri si extensii care va pot face magazinul online mai puternic.

- Conturi de client si administrator magazin

Posibilitatea crearii de conturi de client si administrator magazin, cu drepturi diferite se face foarte usor. Exista posibilitatea check-out-ului in calitate de guest, fara cont.

- Design

Exista disponibile o varietate de teme WooCommerce, atat gratuite cat si platite. Modificarea acestora depinde de caracteristicile temei si de abilitatile dvs. tehnice insa in general sunt adaptabile, daca este necesar.

* WooCommerce: argumente CONTRA

- Usurinta de utilizare

Chiar daca puteti incepe cu o versiune preinstalata procesul de instalare poate da batai de cap utilizatorilor fara experienta.

- Lipsa de suport

Spre deosebire de Shopify nu veti avea un sistem de asistenta centralizat. Fiecare tema, plugin sau serviciul de gazduire web vin cu canale diferite de suport. Gratuit poate suna grozav la inceput insa mai tarziu poate insemna probleme serioase.

WooCommerce: Criterii de evaluare

↓ Usurinta utilizarii

Daca gasiti WordPress.org dificil de utilizat atunci WooCommerce nu este platforma potrivita pentru dvs. Optati in schimb pentru o solutie gazduita precum Shopify sau BigCommerce care sunt mai usor de utilizat.

↑ Alegerea si flexibilitatea template-urilor

Exista posibilitatea de a instala template-uri optimizate pentru mobil sau chiar sa va dezvoltati propriul template. Cu toate acestea, retineti ca personalizarile pot necesita cunostinte tehnice.

↑ SEO

WooCommerce ofera functii SEO diverse. Veti avea insa nevoie de pluginuri externe (de exemplu, Yoast SEO, All in One SEO Pack).

WooCommerce: Functii de baza

↑ Prezentare produs

In functie de tema, se poate adauga cu usurinta functia de zoom, galerie de imagini si videoclipuri.

↑ Variante produs

O functie foarte importanta care va permite sa aveti produse cu diferite culori, dimensiuni si alte atribute. pe scurt o functie cu care veti economisi mult timp.

Alte caracteristici incluse:

√ Cos de cumparaturi

Backend-ul va ofera controlul asupra mai multor functii ale cosului, inclusiv o pagina pentru checkout (contra cost). Exista posibilitatea adaugarii functiei suplimentare de email pentru cosuri abandonate.

√ Rating utilizatori

Este posibil sa adaugati un sistem de evaluare a produselor pe baza opiniei utilizatorilor.

√ Numar articole in stoc

Puteti afisa pentru fiecare produs informatii despre stoc.

WooCommerce: Checkout, plata si expediere

-> Optiuni de plata

Optiunile standard de plata sunt: transfer bancar, cec, ramburs si PayPal. Puteti adauga cu usurinta alte metode de plata cum ar fi cardul bancar cu ajutorul unui add-on dar acest lucru poate duce la costuri suplimentare. Majoritatea serviciilor de procesare a platilor online oferite pluginuri gratuite pentru integrarea cu WooCommerce.

Alte caracteristici incluse:

√ Vanzarea de bunuri digitale

√ Criptare SSL

√ Zona autentificare clienti

√ Coduri promo (numeroase optiuni, eg. transport gratuit, reducere produse, discount cos, etc.)

↑ Setarile costurilor de expediere

Exista multe optiuni de tarif transport incorporate. Transportatorii pot fi adaugati cu ajutorul pluginurilor.

√ Dropshipping

Pluginurile dedicate fac posibila vanzarea via dropshipping. Acestea va permit sa importati articole din AliExpress (de ex.) in magazinul dvs., cu un singur click.

↑ Setari taxe

Setarea taxelor este foarte flexibila.

WooCommerce: Backend

↑ Gestionare articol

Daca aveti nevoie de gestionarea stocului puteti configura notificari de "stoc redus", sau "stoc epuizat".

↑ Emailuri de confirmare personalizabile

Adaugarea unui antet si a propriilor culori se poate face fara cunostinte de programare. Pentru mai multa flexibilitate, puteti schimba si sablonul emailurilor.

Alte caracteristici incluse:

√ Importul datelor despre produse (cu ajutorul unui plugin)

√ Exportul datelor despre produse

√ Analiza E-commerce (rapoarte detaliate despre comenzile dvs., clienti, stoc si taxe. Daca aveti nevoie de mai multe informatii, puteti adauga si Google Analytics.

√ Exportul datelor comenzii (cu ajutorul unui plugin platit). Pemite exportul in format .csv

WooCommerce este la fel de puternic ca Shopify si va ofera mai mult control deoarece puteti decide unde doriti sa gazduiti magazinul dvs. online. Nu este potrivit pentru incepatori iar anumite caracteristici nu sunt incluse in sistemul de baza.

WooCommerce este puternic insa cere responsabilitate. Exista foarte multe posibilitati legate de ceea ce puteti face cu WooCommerce dar numarul mare de optiuni poate deveni coplesitor pentru un incepator. Cunostintele tehnice sunt necesare (si nu vorbim doar de cunostinte de programare) si pe masura ce veti implementa functii mai complexe va creste si complexitatea cunostintelor necesare.

Din fericire, WooCommerce ofera tutoriale video detaliate care va vor ajuta la configurarea magazinului. Cu toate acestea, daca intampinati probleme singura optiune pe care o aveti la dispozitie este un forum comunitar unde insa este posibil sa asteptati foarte mult pentru a obtine un raspuns. Puteti insa apela la un dezvoltator de magazine WooCommerce care sa va preia o parte din responsabilitatile de natura tehnica. Indiferent daca va administrati sau nu magazinul singur, WooCommerce reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru un magazin online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#shopping, #WooCommerce, #securitate , #Shopping