Vrei un ceas de lux rezistent la apa?

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 00:00
6600 citiri
Vrei un ceas de lux rezistent la apa?
Foto: squarespace.com

Ceasurile "water resistant" au fost create intotdeauna pentru cei care indragesc spiritul de aventura si, intr-adevar, primele ceasuri rezistente la apa erau piese realizate special pentru anumiti exploratori de catre cei mai priceputi mestesugari.

Astazi, ceasul rezistent la apa face parte dintr-o industrie la scara larga, fiecare casa de ceasuri producand cel putin cate o varianta.

Privindu-l adesea ca pe un accesoriu mai mult decat un instrument practic, uitam foarte repede ca de aceste ceasuri depinde viata scafandrilor profesionisti.

Luand in considerare miza, scafandri profesionisti nu isi permit sa riste si trebuie sa se asigure ca acest ceas nu ii va lasa la greu. El trebuie sa reziste la presiunea apei, dar si la eventuale lovituri, fara sa ramana in urma nici macar o secunda.

Publicatiile LuxWorldWide si The Watch Gallery iti prezinta cateva ceasuri recunoscute in intreaga lume din care cel putin unul ti se potriveste, atat la sesiunea de scufundari din vacanta, cat si la tinuta smart-casual din fiecare zi.

Jaeger-LeCoultre Deep Sea Chronograph Cermet

Foto: hypebeast.com

Pana si numele iti lasa de inteles ca acest ceas este creat pentru explorari subacvatice, insa pastreaza luxul specific casei Jaeger-LeCoultre. Designul sau este inspirat dupa modelul Memovox Deep Sea din 1959, cadranul fiind inspirat dintr-un instrument de zbor din anii '30.

Ceasul are o modalitate inedita de afisare a functiei cronograf, vitala sub apa. Astfel, chiar si in adancimi poti vedea daca mai functioneaza cronograful sau nu: discul de pe cadran isi schimba culoarea din alb (care inseamna ca e pregatit sa porneasca), in alb si rosu (functioneaza), pana la rosu (oprit.)

Rolex Deepsea

Foto: luxworldwide.com

Folosind o tehnica inovativa, sistemul Ringlock, Ceasul Rolex Deepsea rezista pana la 3.900 de metri adancime. in timp ce cadranul albastru-fluorescent te asigura ca vei vedea perfect chiar si la atatia metri sub apa.

Graham Prodive

Foto: unfinishedman.com

Ceasul Graham Prodive rezista pana la 600 de metri adancime, fiind realizat din otel cu bratara de cauciuc. Orele sunt marcate cu alb-florescent, iar ceasul vine dotat cu un sistem ce masoara timpul de decompresie, asigurandu-ti o ascensiune sigura.

Richard Mille RM032 Dark Diver Chronograph Watch

Foto: selectism.com

Acest ceas rezista la adancimi de pana la 300 de metri, este realizat din titan si are un aspect ce atrage priviri si atunci cand il porti la camasa, la birou.

JEANRICHARD Aquascope

Foto: luxworldwide.com

Si acest ceas rezista pana la 300 de metri adancime si, desi finisarea satinata a carcasei de otel il face sa para un ceas "de uscat", are elemente pe care profesionistii le recunosc si le apreciaza pentru utilitatea lor, in adancimile apelor.

Girard-Perregaux Sea Hawk

Foto: squarespace.com

Desi primele modele ale acestui ceas au fost lansate in anii '40, varianta actualizata are un aspect mult mai frumos si contemporan. Dupa cercetari intense, ceasornicarii de la Girard-Perregaux au creat un design ce rezista pana la 1.000 de metri adancime.

TAG Heuer Acquaracer

Foto: watchtime.com

Acquaracer este un ceas realizat special pentru scufundari, rezistand pana la 300 de metri adancime, dar cureaua din otel inoxidabil il face perfect si pentru tinutele tale de zi cu zi.

Bremont Supermarine

Foto: br-avo.com

Acest ceas este recomandat de specialisti ca avand un pret foarte bun, dar si o certificare din partea institutiei elvetiene care verifica verifica acuratetea mecanismelor din ceasuri.

Ceasul este realizat din otel intarit, fiind astfel de sapte ori mai greu decat oricare alt model de pe piata, iar mecanismul este inchis intr-o "cusca" speciala, ceea ce il face deosebit de robust si rezistent la socuri.

IWC Aquatimer

Foto: minutemachines.com

Ceasul Aquatimer de la IWC are ecran din cristal-safir, ceea ce il face deosebit de rezistent la zgarieturi, are o carcasa de 44 de milimetri si iti ofera posibilitatea de a schimba bratara de cauciuc, inlocuind-o cu una diferita, pentru momentele in care nu te duci la scufundari.

IWC nu este un brand care produce ceasuri in masa, asa ca, daca iti doresti ceva mai putin comercial, aceasta este cea mai potrivita alegere pentru tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceasuri scuba diving, #top ceasuri rezistente apa , #Shopping