Vedetele isi scot la licitatie colectiile de vinuri

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 18:54
1609 citiri
Vedetele isi scot la licitatie colectiile de vinuri

Vedetele internationale gasesc metode din ce in ce mai inedite de a-si valorifica statutul. O noua gaselnita: organizarea de licitatii pentru sticlele de vin sau sampanie din pivnitele personale. Alain Delon si Chris de Burgh au ales sa vanda o parte dintre sticlele de vinuri din proprietatea personala.

Alain Delon isi scoate la licitatie o parte colectia de vinuri si bauturi fine din pivinita sa. Cele o mie de sticle din pivnita starului scoase la vanzare sunt estimate la 100.000 de euro.

Evenimentul va avea loc la restaurantul Fouquet din Paris iar banii stransi vor fi donati unei cauze nobile: plantarea de copaci in cea mai mare padure din Franta, Landes, distrusa de o furtuna in 2009, potrivit Gala.

Fiecare sticla pusa la vanzare va avea pe langa eticheta cu denumirea si anul, un autocolant care va indica originii bauturii. Potentialii cumparatori vor putea licita la preturi avantajoase pentru vinuri ca Romanee-Conti, Chateau Latour, Chateau Lafite, Chateau Haut Brion,Mouton-Rotshild, Cheval Blanc si Petrus.

Cel mai bine reprezentat an in colectie este 1935, anul nasterii actorului.

De asemenea, cunoscatorii pot descoperi si doua tipuri de coniac datand din 1840, valorand intre 500-600de euro sticla, dar si un whisky din 1969, valorand 100 de euro.

O alta vedeta care si-a scos la licitatie colectia de vinuri este cantaretul Chris de Burgh. El si-a vandut colectia de vinuri si sampanie, care numara peste 400 de sticle, estimate la 200.000 de lire.

Majoritatea vinurilor scoase la licitatie la Londra sunt rosii. Artistul de 62 de ani si-a motivat gestul spunand ca sotia si fiica sa consuma mai ales vin alb. In plus, a spus el, a venit vremea ca si altcineva sa se bucure de ele.

Artistul de 62 de ani, cunoscut mai ales pentru melodia Lady in Red, a tinut sa specifice ca stie ce pierde, pentru ca a gustat din toate soiurile de vin pe care le are in colectie, vinuri culese din lumea intreaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#colectie vinuri licitatie, #Alain Delon licitatie vinuri, #Chris de Burg licitatie vinuri , #Shopping