Un document semnat de regele Richard al III-lea, scos la licitatie in California

Joi, 28 Martie 2013, ora 18:36
1290 citiri
Un document semnat de regele Richard al III-lea, scos la licitatie in California

Un document semnat de regele Richard al III-lea va fi scos la licitatie saptamana viitoare la Los Angeles (California), la cateva luni dupa ce arheologii i-au gasit scheletul sub o parcare din centrul Angliei.

Documentul, semnat de Richard al III-lea inainte sa urce pe tron, este unul din cele trei acte referitoare la acest personaj istoric scoase la licitatie in ultimii 30 de ani, potrivit casei Nate D. Sanders, relateaza AFP.

"Documentul a fost semnat de Richard cand era duce de Gloucester, titlu care ii fusese dat de fratele sau, regele Eduard al IV-lea", precizeaza casa de licitatii Sanders. El dateaza din 1473-1477, cand viitorul rege avea in jur de 20 de ani. Richard intervine pentru rezolvarea unui litigiu intre Ralph Neville, al doilea conte de Westmorland, si unul din vasalii sai.

Documentul va fi scos la licitatie martea viitoare, fiind estimat intre 75.000 si 125.000 dolari.

Regele Richard al III-lea, ultimul din dinastia Plantagenetilor, a murit in razboi, in 1485, cand avea doar 32 de ani, dupa o scurta domnie de doi ani. Osemintele descoperite recent sub o parcare din Leicester au fost oficial identificate la inceputul lunii februarie ca fiind ramasitele sale pamantesti disparute

#document licitatie Richard, #licitatie act semnat Richard III , #Shopping