Top sisteme de securitate pentru locuinte

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 14:48
2901 citiri
Top sisteme de securitate pentru locuinte

Sistemele de securitate pentru locuinte pot lua forme multiple: De la case invaluite in beton, pana la sisteme de scanare a musafirilor, dar si la geamuri antiglont sau purificator de aer impotriva gazelor lacrimogene, proprietarii au gasit modalitati inedite prin care sa se protejeze de raufacatori.

Aflati care sunt cele mai "securizate" case intr-un top realizat de Forbes.

Locuinta din beton, in Varsovia, Polonia

Locuinta care se aseamana cu o fortareata a fost proiectata de arhitectul Robert Konieczny. Clientii locuintei pot trece de la un tavan din sticla la un cub din beton in doar cateva secunde, sistemul cu care este prevazuta locuinta permitandu-le acestora sa isi aleaga designul casei.

Daca va este familiara expresia de camera de panica, atunci acesta casa este varinata ei extinsa: locuinta de panica. Dupa ce obloanele acopera peretii de beton, si poarta de metal este inchisa, casa poate "suporta" orice scenariu. Proprietarii casei, care apreciaza securitatea mai presus de orice, considera ca locuinta lor resprecta standardele elementare ale vietii private si protectiei.

Casa ceha, din Whitefish, Montana

Cabanele sunt apreciate pentru privelistile superbe si apropierea fata de partii. Insa acesta nu este intotdeauna suficient. Cu un sistem elaborat de elemente high-tech de securitate ce poate fi controlat de la distanta, casa este o fortareata fara pereti de beton.

Sisteme avansate de securitate care pot fi controlate si de pe smartphone permit supravegherea locuintei si alertarea politiei si pompierilor. Casa are 16 camere si sapte camere comune in care pot dormi pana la 34 de persoane, 10 bai. Casa este scoasa la vanzare pentru suma de 16 milioane de dolari.

Penthouse, Londra, Marea Britanie

Sunt putine locuri in lume care pot avea privelisti atat de frumoase ca cele din apartamentele din One Hyde Park. Cel mai scump apartament din lume este un penthouse din aceasta zona, care a fost vandut cu 221 milioane de dolari. Sistemele de securitate cu care este "prevazut" apartamentul sunt pe masura sumei cu care a fost achizitionat.

Se zvoneste ca locuinta a fost cumparata de un om de afaceri din Ucraina care prefera sa nu isi faca publica identitatea. Printre masurile de siguranta pe care si le-a luat proprietarul se numara: geamuri antiglont, un purificator de aer care poate proteja impotriva armelor lacrimogene si o camera de panica pentru situatiile in care celelalte masuri nu se dovedesc eficiente.

Casa Malator, Pembrokeshire, Marea Britanie

Casa "cameleon", Malator, este ascunsa in pamant, avand ferestre care preiau nuantele mediului inconjurator. Locuinta, proiectata in stil avangardist a fost construita in 1998.

Safe House, Los Angeles, California

Locuinta dispune de doua camere de panica, sistemene de supraveghere electronica care pot fi urmarite din orice loc al lumii. Ba mai mult, casa este prevazuta cu sisteme de scanare a persoanelor care intra.

Daca niciunul dintre sistemele de securitate nu functioneaza, proprietarii pot recurge la o companie de transport care le pune la dispozitie un elicopter, casa avand o pista speciala pentru acestea.

#case scumpe, #masuri securitate case, #case bogati securitate , #Shopping