Top 10: Cele mai bune beri din lume

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 19:05
17203 citiri
Top 10: Cele mai bune beri din lume

Aroma de cafea, ciocolata sau fructe exotice pot face din banala bere o bautura rafinata, care sa merite multi bani.

Iata care sunt marcile castigatoare ale concursului Rate Beer Best, un concurs in care sunt prezentate 140.000 de marci de bere si la care participa 12.000 de producatori.

Locul 10: Abyss produsa de Deschutes Brewery

Abyss este o editie speciala speciala produsa de fabrica Deschutes, cea de-a cincea fabrica de bere din SUA, doar in lunile decembrie si februarie, ptrivit CNBC.

Printre ingredientele utilizate se numara lemnul dulce si melasa. Maturata in butoaie de stejar, gustul berii imbina aromele de lemn dulce cu aroma de stejar.

Locul 9: AleSmith's Spreedway Stout

Speedway Stout are 12% alcool, iar gustul berii este imbogatit de arome de cafea si ciocolata neagra. Dupa ce sta timp de un an la maturare, mirosul de cafea face loc aromelor de caramel si malt.

Locul 8: Pasionfruit - Dragonfruit Berliner Weisse

Berea nu a fost inca lansata pe piata, iar norocosii care au reusit s-o guste au facut-o in cadrul unei editii pilot. Berea este o combinatie intre malt si fructe exotice.

Locul 7: Russian River

Russian River poate fi gasita pe piata doar o data pe an, in luna februarie. Bautura contine triplul cantitatii de hamei necesar pentru o bere obisnuita, dificultatile de productie fiind motivul pentru care berea nu poate fi comercializata in cantitati industriale.

Locul 6: Hopslam produsa de Bells Brewery

Berea contine sase varietati de hamei si alte cateva sortimente de ceai. Gustul este imbogatit de aromele de grapefruit si note florare.

Locul 5: Trappistes 10, Belgia

Considerata cea mai buna bere belgiana, fabrica in care este produsa aceasta bere a fost initial o manastire. Trappistes imbina aroma de malt cu cea de prune, stafide si coacaze negre.

Locul 4: Founders KBS

Founders KBS este o bere cu puternice arome de cafea si bomboane de ciocolata. Maturata in butoaie de stejar, berea este descrisa ca o combinatie ideala de gusturi si mirosuri, consumatorii acordandu-i 100 de puncte pentru gust si 99 pentru stil.

Locul 3: Rare Bourbon

Este una din primele beri aparute pe piata americana, care a reusit sa convinga cumparatorii sa consume bere permitandu-le sa vada procesul de fabricatie. Gustul berii este imbogatit de arome de cafea, ciocolata si vanilie.

Locul 2: Narke Kaggen Stormaktsporter, Suedia

Berea, preparata din miere si hamei, este maturata in butoaie de stejar timp de doi ani si jumatate.

Locul 1: Westvleteren 12, Belgia

Manastirea Westvleteren atrage mii de impatimiti din intreaga lume, nu pentru a se ruga, ci pentru a bea. Manastirea este renumita pentru producerea a ceea ce este considerata ca fiind cea mai buna bere din lume: Westvleteren 12.

Produsa inca din 1940, aceasta bere este produsa in cantitati atat de mici incat trebuie facute rezervari cu mult inainte pentru a intra in posesia unei sticle.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cea mai buna bere din lume, #bere buna, #top cea mai buna bere , #Shopping