Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sectorul de lux din Spania creste pe "spatele" turistilor

Sectorul de lux din Spania creste pe "spatele" turistilor


Asociatia Spaniola a Brandurilor de Lux isi propune ca in 2012 sa dezvolte piata de lux locala cat si sa sprijine extinderea brandurilor spaniole de lux, au anuntat reprezentantii acesteia, in cadrul reuniunii de saptamana trecuta de la Barcelona.

In 2011, sectorul de lux al Spaniei a inregistrat o crestere de 25% datorita internationalizarii si consolidarii proceselor de fabricatie si logistica, potrivit Asociatiei Spaniole a Brandurilor de Lux, scrie CPP-Luxury.

Vanzarile cu 25% mai mari ale brandurilor de lux, care au ajuns la suma de 4.500 de milioane de euro in 2011, reprezinta o crestere mare in contrast cu declinul general de pe piata de consum, cauzat de criza economica din Spania.

Cresterea vanzarilor produselor de lux are la baza cresterea turismului in Spania, si in special in orase precum Madrid, Barcelona si Marbella.

Asociatia Spaniola a Brandurilor de Lux a fost infiintata in 2011 si are ca scop promovarea pe plan international a produselor de lux spaniole.

Lipsa de comunicare din partea autoritatilor si problemele cu exproprierea sunt principalele motive ale ingreunarii avansarii lucrarilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1137 ori
Citeste mai multe desprelux Spania brand lux Spania vanzari lux