Sapte pasi pentru o piele magnifica: Incepe cu Urodium

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 00:00
5090 citiri
Sapte pasi pentru o piele magnifica: Incepe cu Urodium

Pielea ta are nevoie de o ingrijire personalizata, in functie de tipul de piele si de stilul de viata. Daca pielea are deficit de apa (deshidratare), trebuie hidratata puternic, daca are deficit de lipide (piele uscata), trebuie sa primeasca aport de lipide.

De foarte multe ori lipsa de lipide este insotita de deshidratare si, tot de atatea ori, nu este suficient sa bei cantitati impresionante de apa. Ar trebui mai degraba sa te asiguri ca pielea nu pierde apa prin evaporare, ci o retine in stratul epidermei.

Si totusi, cum faci acest lucru fara sa fii un specialist in domeniu? Cautand pe eticheta produselor ingredientul "Urodium", in loc de simpla "uree" specifica produselor de hidratare, spune Roberta Nicolae, Product Manager MagnifiqueSkin.

"Ureea este foarte raspandita in compozitia produselor pentru piele uscata pentru ca este unul din ingredientele active care hranesc si hidrateaza pielea.

Dar ureea in stare naturala, desi are un puternic efect hidratant, se cristalizeaza. Aceasta cristalizare inseamna de fapt ca moleculele de uree se unesc si formeaza cristale (cu o masa mai mare decat masa moleculei initiale de uree) care penetreaza mai greu pielea.

Urodium este rezultatul cercetarilor de 7 ani ale Laboratoarelor LysaSkin, care au asociat ureei clorura de sodiu.

Aceasta din urma impiedica formarea cristalelor de uree si, in acest fel, ureea este disponibila mai mult timp in stratul cornos, mentinand nivelul de hidratare al pielii.

Studiul clinic realizat la Sectia de Dermatologie a Spitalului Reims si publicat in International Journal of Cosmetic Science releva faptul ca 'Urodium creste cu peste 50% puterea de hidratare la 6 ore de la aplicare, in comparatie cu formularile care contin uree sau combinatii in geluri apoase' si prelungeste efectul hidratant pana la 24 de ore", spune specialistul.

Iata ca grupul A&D Pharma a adus acum si in Romania conceptul MagnifiqueSkin, o serie de produse dermato-cosmetice care au in compozitie substanta Urodium.

Cum se obtine o hidratare eficienta?

Specialistul a alcatuit pentru inceput trei pasi pentru o hidratare optima. "Cele mai eficiente metode de hidratare asociaza toate aceste trei procese", mentioneaza Roberta Nicolae.

1. Prin hranirea pielii (stratul cornos) cu produse care retin apa (glicerina, uree, acid lactic);

2. Prin limitarea evaporarii cutanate, cu ajutorul efectului de invelis cu pelicula filmata (aportul de lipide: vaselina, ceara de albine, etc);

3. Prin refacerea filmului hidrolipidic natural al pielii cu ajutorul stimularii sintezei lipidelor sau prin aplicarea acestor lipide pe piele (sterol, ceramide).

Urodium este unic tocmai prin faptul ca imbina toate aceste trei procese "iar pielea noastra devine magnifica dupa utilizarea produselor care contin Urodium (Xerolys, Atolys, Psorilys), pentru ca este un ingredient activ extrem de eficient", explica specialistul, care te asigura ca in fiecare din produsele gamei sunt concentratii diferite de uree si clorura de sodiu, care confera fiecarui produs proprietati hidratante adaptat nivelului de uscaciune a pielii sau nevoilor acesteia.

Daca vrei un program mai amplu, atunci urmeaza acesti sapte pasi:

Un program de infrumusetare "magnifique" pentru o piele fara nevoie de tratament trebuie sa includa obligatoriu:

1. Curatarea tenului, care de cele mai multe ori este agresat de mediul in care traim (Roberta Nicolae iti recomanda Sensitelial lotiune de curatare fara clatire pentru piele sensibila);

2. Hidratarea tenului este obligatorie (in acest caz, specialistul propune Xerolys visage, o crema extrem de confortabila, cu un miros placut si care penetreaza imediat pielea);

3. Ingrijirea corpului prin folosirea unui gel de dus care sa respecte filmul hidrolipidic al pielii (Atolys gel de curatare este cel mai potrivit, spune Roberta Nicolae);

4. Emolierea pielii corpului, de cele mai multe ori neglijata in procesul de ingrijire zilnica (Roberta Nicolae propune Xerolys 5, o crema foarte usor de aplicat si care creeaza senzatia de picioare matasoase);

5. Ingrijirea parului este un pas firesc in cadrul procesului de infrumusetare pentru ca foarte rar parul este in perfecta stare, stralucitor, fara matreata, fara probleme de caderea parului (Novophane este gama completa de ingrijire a parului, spune expertul, cu produse special adaptate nevoilor parului: Novophane sampon energizant pentru un par stralucitor si usor de descurcat, Novophane capsule impotriva caderii parului, lotiune Novophane cu actiune locala impotriva caderii parului);

Problemele de calitate ale parului pot aparea in perioade stresante, in perioada sarcinii, in perioada alaptarii, iar produsele Novophane pot fi administrate si folosite fara nici o restrictie in oricare din cauzele caderii parului;

6. Desi dam foarte mica atentie unghiilor, ele au nevoie de ingrijire speciala, mai ales in cazul unghiilor fragile (Roberta Nicolae iti recomanda Novophane crema de unghii are un efect rapid asupra aspectului unghiilor si poate fi aplicat chiar si pe unghiile care au aplicata oja);

7. Protectia solara este elementul obligatoriu pentru o ingrijire corecta a pielii noastre (Sensitelial crema cu nuanta aurie SPF 50+ poate fi folosita chiar si in conditii solare extreme, spune oficialul. Crema ofera, pe langa fotoprotectia necesara pielii, si o coloratie aurie).

Cum ingrijim pielea cu probleme?

Daca vorbim de piele cu probleme, atunci ingrijirea pielii trebuie sa urmeze regulile stabilite impreuna cu medicul dermatolog, care este singurul in masura sa ofere un tratament personalizat.

Pentru pete depigmentare vorbim de produsele DepiWhite, pentru vitiligo administram Vitix, un produs unic prin ingredientele active care lupta impotriva stresului oxidativ, pentru psoriazis avem Psorilys (si Novophane K pentru psoriazis la nivelul scalpului), pentru dermatita atopica avem emulsia Atolys, pentru matreata sau dermatita seboreica la nivelul scalpului avem Novophane DS, propune Roberta Nicolae.

"Nu trebuie sa ne lipseasca niciodata din casa un produs cu efect cicatrizant cum ar fi Cicastim, cu un pret foarte bun si care poate fi aplicat la fiecare julitura a copilului sau rana domestica, sau un produs care sa previna si vindece roseata in pliurile cutanate, Trigopax, care poate fi folosit foarte eficient pentru roseata si iritatiile cauzate de haine stramte, de activitati sportive, de obezitate sau diabet", mai spune aceasta.

De unde poti cumpara dermato-cosmeticele pe baza de Urodium

Toate aceste game sunt formate din produse dermatocosmetice, care pot fi gasite in farmacii: Sensiblu, Dona, Reteta, HeliosPharm, Farmacom Brasov, Ecofarmacia Brasov, Polisano Sibiu, Medimfarm, farmacia Ardealul, Ropharma, farmacia Tei, Art Farm, Artafarm, Iancului 57, Tinos.

Pentru orice informatii suplimentare despre produse, precum si consultatii online realizate de catre un medic dermatolog, poti accesa site-ul MagnifiqueSkin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum hidratezi pielea, #ingrediente creme hidratare, #Urodium hidratare, #MAgnifiqueSkin hidratare , #Shopping