Retailul traditional se inarmeaza cu tehnologie in lupta cu online-ul

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 13:28
2233 citiri
Retailul traditional se inarmeaza cu tehnologie in lupta cu online-ul

Magazinele online acapareaza tot mai mult din piata odata monopolizata de retailerii traditionali, ale caror hipermarketuri intinse pe suprafete mari si cu numar mare de angajati, devin tot mai ineficiente si incomode pentru consumatori.

Insa razboiul nu este inca pierdut, iar marile lanturi de magazine lupta cu online-ul folosind propriile sale arme: tehnologia. Astfel, o serie de companii, precum FreshDirect sau Tesco, reinventeaza experienta cumparaturilor incercand sa usureze procesul cumpararii produselor alimentare.

Folosirea noilor tehnologii in cadrul shopping-ului imbunatateste aceasta experienta, adaugand procesului o serie de elemente creative, potrivit Mashable.

Mai jos puteti vedea cateva tipuri de tehnologii folosite de supermarketuri:

Localizarea produselor

Aplicatia Aisle411 ii ajuta pe posesorii telefoanelor mobile sa gaseasca diverse produse in cadrul magazinelor de retail. Localizarea unui produs in raioane se face mult mai usor. Utilizatorii isi pot stabili o ruta in magazin, pornind de la lista de cumparaturi. Aisle411 functioneaza in sute de magazine.

Aparat pentru servirea unei cafele proaspete

Producatorul de automate "prietenoase cu mediul" Coinstar a anuntat recent incheierea unui nou parteneriat cu Seattle's Best Coffee pentru a lansa noi chioscuri de cafea Rubi. Cinci sute de automate vor ajunge pe piata anul acesta.

Oficialii Coinstar spun ca noul chiosc Rubi prezinta o oferta unica de macinare si fabricare a boabelor proaspete de cafea. Chioscul Rubi va servi cafea preparata si bauturi pe baza de cafea, la preturi incepand de la un dolar.

Scanare cu autoservire

La inceputul acestui an, Catalina Marketing a achizitionat startup-ul Modiv Media. Scannerele portabile produse de Modiv, ca si aplicatiile pentru telefoane mobile, permite cumparatorilor sa scaneze coduri de bare si sa cumpere diverse produse pe masura ce strabat raioanele supermarketurilor. Astfel, nu mai este nevoie de nici un casier care sa il verifice pe client la sfarsit.

Aplicatia Scan It! este gratuita pentru iPhone si dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Android si poate fi folosita in magazinele Stop & Shop.

Anuntarea conducerii cand este nevoie de mai multe case

Lantul de supermarketuri Kroger a lansat un sistem numit QueVision, care numara persoanele ce frecventeaza supermarketul prin intermediul unor senzori de caldura infrarosii. Sistemul are senzori infrarosii deasupra caselor de marcat care pot detecta numarul cumparatorilor din magazin.

Managerii magazinelor sunt informati astfel in legatura cu numarul caselor ce trebuie deschise intr-un interval de 15 minute sau de 30 de minute, in scopul reducerii timpului de asteptare al clientilor.

Aplicatii mobile pentru supermarket

Multe lanturi de supermarketuri au lansat propriile lor aplicatii mobile. Aplicatia Wegmans scaneaza codul de bare al unui produs si il adauga automat in lista de cumparaturi. Afiseaza de asemenea retete si permite adaugarea ingredientelor direct pe lista.

Aplicatia Harris Teeter are incorporata tehnologie GPS si indicatii de deplasare, astfel incat consumatorii sa gaseasca mai repede un anumit magazin. Aplicatia are si notificare pentru mesaj text si ofera posibilitatea efectuarii precomenzilor in anumite magazine.

Carucioare de transport pentru copii

Lantul de supermarketuri King Soopers a lansat carucioare pentru copii echipate cu sistem video. Fiecare carucior are in incinta lui un ecran pe care ruleaza desene animate si un altul care prezinta reclame de 30 de secunde privind produsele din magazin, astfel incat parintii sa fie la curent cu diversele oferte.

Recompense in combustibili

Mai multe supermarketuri isi recompenseaza cumparatorii cu discounturi la benzina in functie de suma pe care o aloca cumparaturilor. Noul Fuel Rewards Network de la Excentus ii recompenseaza pe utilizatori cu reduceri la pretul benzinei in cadrul statiilor Shell participante la acest program.

Scanare fara coduri de bare

Toshiba a creat un nou scanner care recunoaste orice produs din magazin, astfel ca nu mai sunt necesare codurile de bare. Acest sistem foloseste recunoasterea produsului pe baza de model si culoare si poate identifica diverse obiecte, inclusiv fructe si legume.

#supermarket shopping aplicatii, #shopping tehnologii noi, #supermarket aplicatii, #cumparatori tehnologie proces cumparare , #Shopping