Producatorii de ceasuri de lux se reorienteaza. Vezi incotro

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 12:50
3108 citiri
Producatorii de ceasuri de lux se reorienteaza. Vezi incotro

Ceasurile de lux nu sunt doar accesorii necesare ci adevarate lucrari de arta, bazate pe sute de ani de tehnologie. Criza economica mondiala nu a influentat foarte mult preferintele cumparatorilor de ceasuri de lux.

Digital Luxury Group, o companie specializata in cercetarile de piata a lansat un raport anual privind evolutiile de pe piata ceasurilor de lux din intreaga lume. Raportul se bazeaza pe cautarile pe motoarele de cautare Google, Bing si Baidu a peste 1 miliard de cumparatori, potrivit Luxuo.

Anul 2011 a fost unul al recordurilor, fiind pentru prima data cand cererea pentru ceasurile de lux a fost mai mare in China decat in SUA.

In China, mai mult din jumatatea numarului de cereri pentru ceasuri de lux provine din orase precum Beijing si Shanghai, primul si al doilea la nivel de coasta.

Branduri precum Patek Philippe si Constantin Vacheron sunt mai populare printre clientii din Beijing, in timp ce IWC atrage mai mult tineri.

IWC, Patek Philippe si Zenith au ramas cele mai populare 3 ceasuri de lux, impreuna detinand 50% din piata ceasurilor la nivel mondial.

Branduri mai putin cunoscute ca Breguet, Franck Muller si Blancpain pierd din cota de piata la nivel mondial in favoarea unor nume mari, precum Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin si Audemars Piguet.

Trei dintre cele mai cautate branduri apartin grupului Richemond

Intre timp, 3 dintre cele 5 cele mai cautate branduri - IWC, Jaeger-LeCoultre si Vacheron Constantin - apartin grupului Richemont.

Patek Philippe si marcile Richemont sunt deosebit de populare in Asia, in timp ce printre celelalte branduri preferate se numara A. Lange & Sohne, Richard Mille, Zenith, Ulysse Nardin si Jaquet Droz.

Singapore este considerata piata "cunoscatorilor", aici gasindu-se cel mai ridicat procent al cautarilor dupa denumirea modelului si nu doar dupa brand.

Aproape 17% din cautarile globale pentru ceasuri de lux sunt facute pe telefoane mobile. In Japonia, aceasta cifra ajunge aproape de 50%.

Aproximativ 500.000 dintre cumparatorii de ceasuri sunt conectati la brandurile lor preferate pe Facebook. IWC domina mass-media sociale de retea, cu peste 220.000 de fani.

Cititi mai multe despre Cel mai scump ceas vandut in Romania costa 108.900 de euro

Potrivit specialistilor consultati de Business 24, clientii locali prefera ceasuri precum Vacheron Constantin, Jaeger LeCoultre si Cartier. Pe de alta parte, nu sunt trecute cu vederea nici branduri considerate de nisa, precum Vulcain sau Carl F Bucherer.

Ceasurile cu un pret cuprins intre 800 si 1.500 de euro sunt cele mai cautate si inregistreaza si cele mai mari vanzari. Apoi urmeaza segmentul de lux, unde se gasesc ceasuri cu un pret ce depaseste 5.000 de euro. Desigur, exista si clientii premium, care cumpara ceasuri mai scumpe de 15.000 de euro.

Cel mai scump ceas cumparat in 2011 de un roman a costat 100.000 de euro. Anul trecut, un alt model valoros a fost vandut in tara noastra. Ceasul, un Rolex din aur alb, cu cadranul pavat cu diamante, l-a determinat pe excentricul proprietar sa scoata din buzunar peste 87.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceasuri de lux, #producatori ceasuri de lux, #companii ceasuri de lux, #ceasuri scumpe Romania , #Shopping