Piata produselor de lux a depasit 1.400 miliarde de dolari. Creste exponential

Marti, 05 Iunie 2012, ora 16:44
1525 citiri
Piata produselor de lux a depasit 1.400 miliarde de dolari. Creste exponential

Vanzarile globale de produse de lux ar urma sa creasca cu 7% pe an pana in 2014, stimulate de apetitul consumatorilor chinezi, arata rezultatele unui studiu publicat marti de Boston Consulting Group (BCG), transmite Reuters.

Potrivit acestui studiu, chiar si in cel mai negativ scenariu, definit de BCG ca o scadere de 1,5 puncte procentuale a Produsului Intern Brut in Europa Occidentala, SUA si Japonia insotit de o incetinire a cresterii economiilor emergente, vanzarile de produse de lux vor creste cu 3% in acest an.

BCG estimeaza ca piata mondiala a luxului (produse si servicii) a depasit deja 1.400 miliarde de dolari si pana in 2014 ar urma sa se apropie de 1.500 miliarde de dolari. In ceea ce priveste segmentul serviciilor de lux (calatorii restaurante, spa-uri), evaluat in prezent la 770 miliarde de dolari, BCG estimeaza ca acesta ar urma sa inregistreze un ritm de crestere de 12% pe an pana in 2014.

"Inegalitatea veniturilor este in crestere, din pacate, iar ca urmare din ce in ce mai multi milionari apar in fiecare an", a declarat unul din autorii raportului, Jean-Marc Bellaiche, senior partener la BCG. Jean-Marc Bellaiche a adaugat ca se asteapta ca pana in 2015 consumatorii chinezi sa fie cei mai importanti cumparatori de produse de lux, in conditiile in care 330 de orase chineze ar urma sa aiba un PIB per capita mai mare decat cel din Shanghai.

Cresterea pietei luxului este o veste buna pentru Europa, responsabila pentru 70% din produsele de lux realizate la nivel mondial. Sectorul european al luxului genereaza 3% din PIB si angajeaza, direct sau indirect, 1,5 milioane de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata produse de lux, #crestere piatra produse lux, #evolutie piata produse lux , #Shopping