Patek Philippe 5930, un exemplu de subtilitate in lumea ceasurilor de lux

Sambata, 26 Martie 2016, ora 00:00
4047 citiri
Patek Philippe 5930, un exemplu de subtilitate in lumea ceasurilor de lux
Foto: Patek

Un nou ceas Patek Philippe reprezinta intotdeauna o atractie pentru iubitorii accesoriilor de lux. De aceasta data, orologierii casei din Geneva au reusit sa surprinda publicul fidel cu un model paradoxal: ostentativ si subtil in acelasi timp.

Patek Philippe 5930 combina calitatile unui ceas cu orar global cu cele ale unui cronograf, mentioneaza revista Just Luxe.

Prezentarea ceasului este una de execeptie, din punct de vedere vizual, designul acestuia fiind ireprosabil.

Cadranul este format din cercuri concentrice care cuprind numele unui mare oras pe meridianul caruia te afli si un orar de 24 de ore.

Designul pare simplist, dar in realitate se va dovedi extrem de complex, gratie functiilor pe care le poti activa pe ceas.

Cronograful isi intra in rol abia in cele doua cadrane secundare, cel central si cel de la ora 6, cu dublu rol de minutar si secundar, in functie de setarea pe care o stabilesti ceasului.

Este un model care pana acum nu a mai fost prezentat pe niciun ceas al companiei, din acest punct de vedere Patek Phillipe 5930 fiind un adevarat deschizator de drumuri in colectiile casei elvetiene.

Mecanismul este unul automatic desigur, iar dimensiunea carcasei de 39,5 mm tine sa respecte dimensiunile unui ceas clasic Patek Philippe din 1940 care i-a inspirat pe orologierii de astazi.

Carcasa este din aur alb de 18K, ceasul fiind realizat intr-o singura versiune de design.

Poate rezista presiunii acvatice pana la o adancime de 30 de metri, iar pe mana unui gentleman se aseaza perfect gratie bratarii albastre din piele de aligator.

Patek Philippe 5930 este si un exemplu de eleganta, finetea ceasului fiind reflectata de grosimea redusa a carcasei acestuia: 12.6 mm, poate cea mai subtire carcasa a unui astfel de ceas

#ceas lux, #ceas Patek Philippe 5930, #ceas complicatii, #cronograf Patek Philippe , #Shopping