Nu te pricepi la decoratiuni? Afla cat costa un designer de interior

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 13:04
18512 citiri
Nu te pricepi la decoratiuni? Afla cat costa un designer de interior
Decoratiuni interioare/ Sursa:misiuneacasa.ro

Vrei sa iti redecorezi casa si nu stii de unde sa incepi? Cauti solutii pentru a reimprospata aspectul locuintei? Designerii de interior pot face toata munca pentru tine.

Fata de alte tari in care se spune ca nu exista taxa tipica sau recomandata pentru un designer de interior, in Romania preturile sunt stabilite inca inainte de a se incepe lucrarea.

Firmele de design interior s-au adaptat cerintelor pietii. Puteti opta doar pentru un proiect de design interior, urmand a-l finaliza cu o firma de constructii, sau poti alege sa lasi totul pe mana designerilor.

Poti alege sa platesti fie o suma fixa care sa acopere in totalitate costurile si serviciile solicitate, de la conceptie si cumpararea materialelor, si pana la instalarea complete a acestora, fie plata pe metru patrat sau tarife orare.

Tariful pe metru patrat este indicat pentru spatii comerciale cu suprafete mari sau pentru proiecte care implica un anumit serviciu (pictura, montare gresie faianta).

Un proiect de design include propuneri de amenajare a spatiului cu vizualizare in plan, pentru amplasarea corpurilor de iluminat, plan tavane false, dar si combinatiile coloristice si propunerile de achizitii.

Preturile se calculeaza tinand cont de doua aspecte importante: dimensiunea si complexitatea lucrarii. Cu cat o lucrare este mai mare, cu atat pretul pe metru patrat va fi mai mic si viceversa. Pretul unui astfel de proiect la Art Deco Zone porneste de la 18 euro/mp pentru locuinte si de la 23 euro/mp pentru companii.

Daca vrei sa schimbi doar aspectul locuintei tale, poti opta doar pentru serviciile de decorare. Potrivit interiordesigner.ro pentru 1.500 - 4.000 de euro poti schimba aspectul unui apartament prin decoratiuni interioare, tablouri, accesorii sau plante. Cu 10.000 - 20.000 de euro il poti mobila complet, iar pentru alti 3.000 - 5.000 de euro ai si toate electrocasnicele necesare.

Piata de design interior, o alta victima a crizei financiare

Criza financiara a afectat puternic si acest sector al pietii. Numarul companiilor de design interior a scazut, iar cele care au ramas inca pe piata locala ofera mai mult serviciii de consultanta.

"Daca in 2008 un proiect de design interior costa intre 300 si 1.000 de euro, in prezent preturile sunt cu plus, minus. Piata de design interior a devenit foarte volatila, multi au plecat si sunt putini new-come-eri. Ne-a mai ramas consultanta, care inca se cere" , a declarat Cornel Barbut, director Vegacomp.

"Partenerii nostri au avut proiecte la cheie, intrucat acestea sunt cele mai scumpe", a adaugat Barbut, care a mentionat ca pretul unor lucrari s-a ridicat si la 500.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#designer interior, #tarife design interior, #decoratiuni interioare, #amenajare locuita tarife , #Shopping