Ne cumparam primii ochelari de vedere

Luni, 28 August 2017, ora 12:27
1482 citiri
Ne cumparam primii ochelari de vedere

Am fost la oftalmolog si am rezultat cu vestea, proasta probabil, ca vederea noastra nu este atat de buna cum speram. Bulversant. Vestea buna este ca ne putem cumpara ochelari, pune lentile de contact, ca exista solutii.

E drept ca mai bine nu eram in situatia asta, dar oricum, mai devreme sau mai tarziu, toti avem nevoie de ochelari pentru citit.

Cum facem sa intoarcem situatia sis a transformam ochelarii intr-un accesoriu care sa ne avantajeze, sa ne puna in valoare, sa ne.. complimenteze?

Reteta e scrisa de medic, este un document obligatoriu. Medicul oftalmolog sau optometristul sunt singurii in masura sa faca acel control amanuntit si sa ne recomande lentilele potrivite pentru problema noastra.

De fapt, recomanda unele caracteristici tehnice ale lentilelor, poate si diferite tratamente ce trebuie aplicate pentru a ne proteja ochii (tratament antireflex, filtru de lumina albastra, etc.).

Producatorul de lentile va putea fi ales de noi, in functie de cunostintele in domeniu sau si mai bine, studiind putin problema astfel incat sa alegem cea mai buna varianta pentru noi, in concordanta cu bugetul si cu grija pentru ochii nostri. In plus, mai putem adauga tratamente antizgariere, oleofobe, hidrofobe, care tin in prima faza de comoditatea noastra in a ingriji ochelarii.

Dar, ceea ce este mult mai vizibil si care ne afecteaza in mod direct aspectul este alegerea ramelor. Ce ne facem? Incotro ne indreptam? O varianta ar fi magazinul de optica de la iesirea din cabinetul medicului, dar parca nu m-as grabi, vreau sa ma gandesc bine, sa ma hotarasc ce vreau. Peste o zi-doua putem merge la magazinul de optica din cartier sau la cel de la mall. Putem alege din mai multe sau mai putine modele, dupa cat de dezvoltat e magazinul, dar procesul se va petrece cu ajutorul vanzatorului.

Eu as alege a treia varianta: sa ma asez comod la calculator si studiez oferta magazinelor online. Din larga oferta, aleg unul care imi place, care are evident o oferta uriasa (din care nu se poate sa nu gasesc si eu ramele mele), dar care are si multe filtre de selectare a ramei in functie de anume criterii: material, culoare, producator, pret, latime, punte nazala (aici ma pot inspira de pe bratul unor ochelari care imi vin).

Asa voi ajunge sa selectez din miile de rame ochelari de vedere, pe cele care ar putea sa imi placa. Cel mai bine ar fi sa gasim acel site care are un modul de probat ramele on-line. Acesta ne va ajuta sa vedem toate ramele selectate potrivite (dupa niste calcule matematice complexe) exact pe poza pe care am incarcat-o noi din calculator. Asa vom putea vedea daca nu cumva e prea mica sau prea mare rama si, pur si simplu, daca "ne sta bine". Este exact ca si cum te uiti in oglinda, dar cu toate ramele... si asta in linistea caminului tau. Poti trimite variante prietenilor sa isi spuna parerea, poti chema familia sa te ajute. Te poti gandi si maine si poimaine. Pana ai ales exact ce ti-a placut.

Rama odata aleasa, stabilim repejor si lentilele, in asa fel incat sa putem avea o idee despre cat ne costa "cumparatura" si sa ajustam daca se cuvine. Sau sa ne mai gandim.

In oricare din momentele alegerii, putem sa ne oprim si sa ne consultam cu specialistii magazinului on-line care, cu surprinzatoare amabilitate si profesionalism, ne sfatuiesc, ne ajuta, ne explica..

Alegerea insa ramane a noastra, fara presiunea nimanui.

Nu ramane decat sa lansam comanda si, peste cateva zile sa primim noii nostri ochelari acasa.

Va dorim cumparaturi placate, oricare varianta ati alege pentru noii dvs. ochelari!

#rame ochelari vedere, #lentile ochelari , #Shopping