Moda in aceasta toamna: Lasa-te inspirata de Paris!

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 00:00
2320 citiri
Moda in aceasta toamna: Lasa-te inspirata de Paris!

Pune-ti in valoare silueta feminina in aceasta toamna cu taioare cambrate, decolteuri discrete subliniate de revere duble si fuste conice, te sfatuiesc designerii. Tine cont ca Parisul este, inca o data, o tema de baza, dar si o sursa de inspiratie pentru tot ce inseamna eleganta si rafinament.

Pentru o imagine mai concreta, Business24 iti propune targul de toamna V for Vintage "Escapade a Paris", locul in care vei gasi accesorii neconventionale, dar si piese versatile, cu utilitate interpretata diferit.

Mirela Fraser de la Fe[Male] iti impartaseste cateva secrete cu privire la colectiile pe care le vei vedea in perioada 17-18 noiembrie la sala Dalles, dar si despre tendinte, reguli si noutati pentru aceasta toamna.

Ati pregatit o colectie pentru targul de toamna V for Vintage Escapade a Paris. Spuneti-ne cateva detalii despre aceasta colectie.

Colectia la care am lucrat pentru V for Vintage este, practic, compusa din segmente. Fe[male] este, asa cum se poate intui si din denumire, un brand care nu discrimineaza in functie de gen.

La V 4 Vintage, venim, ca in fiecare an, cu colectii de ready to wear pentru femei si pentru barbati. Pe langa colectia Fe[Male], anul acesta venim in plus si cu o colectie capsula produsa de juniorii echipei noastre de creatie.

Ca sa nu dezvaluim toate secretele, o sa completam acest teasing cu promisiunea unor piese versatile, cu utilitate reinterpretabila, piese minimaliste completate cu un twist care modifica perspectiva.

Cum arata o escapada in Paris in viziunea Fe[Male]?

Un geamantan exagerat de mare si pe jumatate gol, pentru ca Paris inseamna couture, shopping intens deci, cu pauze de cafele delicioase si croissante crocante, in soarele care bate peste mesele de la Cafe de Flore sau La Rotonde.

Este o versiune de escapada intre fete, cu seri cu sampanie si fotografii tip Polaroid. Si multe, multe haine.

Aveti si haine potrivite pentru femeile de afaceri care ne citesc? Ce tip de tinute sunt?

Fe[Male] este un brand foarte versatil; cream colectii si concepte, linii de ready to wear, insa ne pastram aproape de clientii nostri creand si produse customizate.

Avem o experienta care ne permite sa jonglam cu stiluri total diferite, putem sa lucram piese neconventionale, din materiale alternative precum plexiglas, insa in acelasi timp putem dezvolta outfit-uri cu elemente clasice, care sa se muleze perfect pe o atitudine de business woman.

Vorbim aici de o geometrie care sa sustina ideea de putere, pastrand insa o silueta feminina: taioare cambrate, decolteuri discrete subliniate de revere duble, fuste conice.

Ce accesorii le recomandati doamnelor in aceasta toamna?

Accesoriile pe care le-am prezentat in acest sezon au un aspect care tinde spre industrial, spre rece, pentru ca mizeaza pe reflexii, pe jocuri de lumini. Ne am jucat cu plexiglas, cu bucati de oglinda si metale, pe care le am transformat in coliere si hamuri.

Insa avem un portofoliu foarte amplu pe acest segment, am produs de la plicuri la bijuterii, precum coliere si bratari, la manusi, papioane, umeri supradimensionati si hamuri.

Suntem extrem de inventivi, orice materie prima are potentialul de a se dezvolta intr-o piesa care sa completeze o tinuta.

Cat ar costa o tinuta completa Fe[Male] creata pentru V for Vintage toamna asta?

Intre 700 si 800 de lei.

Parisul este una din temele de baza in tendintele modei din aceasta toamna?

Parisul este un centru al modei, alaturi de Londra, Milano si New York. Dincolo de a fi o tema, Parisul este o origine. Parisul inspira, ca atitudine, ca filosofie. E o libertate vizuala in fashion din care invatam cu totii. Si la care ravnim cu totii. Asa ca da, Parisul este o tema permanenta, e un must.

Ce alte tendinte trebuie sa mai respectam?

In moda tendintele sunt un "guideline", nu un set de reguli. Cel mai pertinent sfat este sa iti creezi intotdeauna un outfit care sa te reprezinte, care sa iti invaluie personalitatea cu confort.

Acelasi lucru se aplica si pe cromatica. Cat despre materiale, suntem avocatii materialelor naturale. E un cliseu poate, insa tendintele trebuie si ele personalizate de catre fiecare dintre noi.

Noua ne plac lucrurile usor dark, asa ca in tendintele noastre intra mult negru, negru care se divide in nuante reci, de la gri cenusiu la bordeaux intens sau violet albastrui. Ne plac volumele, ne plac contrastele. De aici deriva multe tendinte si preferinte.

#moda toamna, #moda tinuta business toamna, #V for Vintage Paris, #targ toamna vintage , #Shopping