Lumea luxului: Cum se mentin brandurile fashion in top pe timp de criza

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 10:45
2491 citiri
Lumea luxului: Cum se mentin brandurile fashion in top pe timp de criza

Brandurile franceze Hermes, Louis Vuitton sau Chanel se afla printre cele mai valoroase branduri de lux din lume, potrivit unui raport al World Luxury Association.

Top 100 al celor mai valoroase branduri de lux din domeniul modei a fost realizat luandu-se in considerare cota de piata cat si feedback-ul consumatorilor.

Primele pozitii in topul brandurilor de lux din domeniul modei sunt ocupate de brandurile franceze Hermes, Chanel, Louis Vuitton, Christian Dior dar si de italienii Ferragamo si Versace, scrie Luxuo.com.

Hermes, cel mai valoros brand fashion de lux din lume este o casa de moda franceza, infiintata inca din prima jumatate a secolului XIX si specializata in accesorii de piele, ceasuri, parfumuri si haine.

Anul trecut a reprezentat un an bun pentru afacerile Hermes care s-au dezvoltat, sustinute de cererea consumatorilor pentru produsele brandului, astfel incat Hermes estimeaza o crestere de 10% in 2012, in cazul in care economia globala nu intra in recesiune.

In plus, Hermes a anuntat ca vrea sa investeasca in construirea de noi fabrici in Franta, pentru divizia sa de produse din piele, compania nefiind ingrijorata de situatia economica, tinand cont si de cresterea de 16% a vanzarilor companiei, pe trimestrul trei.

Oamenii vor achizitiona produse de la Hermes chiar si in conditii de nesiguranta economica, deoarece acestia considera produsele companiei drept investitii pe termen lung, ce pot fi adaugate la averea familiei, a explicat Patric Thomas intr-un interviu acordat ziarului Le Temps.

Louis Vuitton a facut investitii de peste 4 miliarde de euro in 2011

Casa de moda Chanel, pe locul doi in topul celor mai valoroase branduri fashion detine peste 300 de buticuri in intreaga lume, peste 200 din ele situandu-se in SUA si Asia, iar cifra de afaceri a companiei depaseste 8 milioane de dolari, potrivit estimarilor Forbes.

Din 2008, Chanel are un butic si in Romania, in spatiul comercial de la Cocor, unde clientii din Romania pot gasi produsele originale ale casei de moda.

Louis Vuitton, pe locul trei in topul brandurilor fashion de lux, are planuri mari pentru 2012: lansarea unei linii de parfumuri, divizie pe care compania planuieste sa o ofere spre conducere lui Jacques Cavallier-Belletrud, creatorul parfumurilor Stella by Stella McCartney sau Jean Paul Gaultier Classic.

Strategia Louis Vuitton de a se extinde in afara sectorului de genti si incaltaminte, a inceput inca de anul trecut cand a achizitionat firma de ceasuri de lux La Fabrique du Temps, ce urmeaza sa produca ceasuri in cadrul diviziei de ceasuri a brandului Louis Vuitton, care controleaza si alte marci producatoare de ceasuri.

In plus, Louis Vuitton a uimit lumea luxului, cumparand in 2011, concurenti si furnizori deopotriva, achizitii printre care se numara si cea de 4,3 miliarde de euro a Bulgari sau cumpararea a 21,4% din actiunile Hermes.

Italienii, pe locul doi dupa francezi, in lumea modei de lux

Brandurile de lux franceze, sunt urmate de firmele italienesti, Ferragamo, Versace, Prada si Giorgio Armani, in topul celor mai valoroase branduri de lux, realizat de LWO.

Anul trecut, Versace a decis printr-o miscare de marketing sa realizeze haine pentru H&M, cel de-al doilea cel mai mare retailer de imbracaminte din lume, prin acest lucru urmarind sa castige vizibilitate globala si sa atinga o tinta de vanzari de 700 de milioane de dolari pana in 2014.

#Chanel, #Hermes, #vanzari Hermes, #Louis Vuitton investitii, #brand fashion lux, #top 100 branduri lux , #Shopping