Licitatiile anului: Obiecte de pe Titanic si monede din vremea lui Tepes

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 18:50
4157 citiri
Licitatiile anului: Obiecte de pe Titanic si monede din vremea lui Tepes

Dupa un an in care nu au lipsit licitatii inedite, 2012 se anunta la fel de interesant. De la casa lui Michael Jackson, la bijuteriile actritei Liz Taylor, pana la obiecte apartind nazistilor, toate au gasit in 2011 cumparatori dornici sa investesca in ele.

In Romania, in 2012 s-au anuntat licitatii interesante. Artmark organizeaza pe 21 februarie evenimentul Bessarabia mea, unde vor fi vandute diverse artefacte militare legate de Campania armatei romane pe frontul de est in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, potrivit site-ului oficial Artmark.

Licitatia de Arta Orientalista va cuprinde stampe, picturi pe matase, imprimeuri ukiyo-e, figurine netsuke, obiecte decorative de bronz, portelan sau fildes, ceramica folosita pentru ceremonia ceaiului si multe altele.

Tot in 2012 va fi si licitatia Dracula si Cabinetul de curiozitati. Aici vor fi vandute arme albe si de foc din epoca medievala, documente medievale, dar si tratate despre tortura, harti si monede din vremea lui Vlad Tepes. Evenimentul va avea loc pe 31 martie 2012.

Pe plan international, una dintre cele mai asteptate licitatii este cea in care sunt vandute obiecte de pe Titanic.

Atunci cand exploratorul Paul-Henri a gasit pe fundul oceanului Titanicul a spus ca a gasit "o piata de vechituri".

"Intr-un loc erau multe lucruri din bucatarie, oale, tigai, resturi de vesela. Mai incolo erau cutii de vin si sampanie si peste tot multe valize", a declarat Nargeolet, citat de Bloomberg.

Valoarea estimata a obiectelor licitate, 189 milioane de dolari

Piata de vechituri a lui Nargeolet este scoasa la licitatie. Peste 5.000 de obiecte care erau pe Titanic vor fi licitate pe 11 aprilie intr-un eveniment organizat de casa de licitatii Guernsey. Data licitatiei nu este aleasa la intamplare, atunci implinindu-se 100 de ani de la momentul in care cel mai luxusos vas din lume si-a inceput prima si ultima calatorie.

Licitatia va avea loc la muzeul Intrepid Air&Space din Manhattan. Valoarea estimata a licitatiei se ridica la 189 milioane de dolari.

"Avem milioane de obiecte si ne-am straduit ca procesul de reconditionare si conservare sa fie la un nivel profesionist, ca la un muzeu, a declarat Brian Wainger, purtator de cuvant pentru compania Premier.

Cu toate acestea, din colectia Titanic lipsesc peste 50.000 de obiecte.

"Daca avem 10 farfurii de aur, este clar ca ne lipsesc celelalte", a spus Nargeolet.

Din colectie fac parte si farfuriile pictate in rosu si alb, utilizate de pasagerii din clasa a treia, farfurii pictate in albastru si alb, pentru pasagerii clasei a doua si cele albastre si galbene destinate pasagerilor din clasa intai.

Nargeolet promite celui mai generos ofertant un bonus: o scufundare pana la epava Titanicului, una din ultimele sanse de a-l vedea inainte de a fi mult prea afectat de trecerea vremii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii 2012, #piata licitatiilor Artmark Romania 2012, #Titanic licitatie 2012 , #Shopping