Licitatie istorica: Cat costa ceasul lui Abraham Lincoln

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 18:35
2749 citiri
Licitatie istorica: Cat costa ceasul lui Abraham Lincoln

Casa de licitatii Morphy scoate de la "naftalina" obiecte din epoca in care caile ferate erau considerate intre cele mai recente descoperiri tehnologice iar Abraham Lincoln era "locuitorul" Casei Albe.

Vedetele licitatie sunt fara doar si poate o lampa greceasca, o pictura semnata de Guy Wiggins si un ceas de buzunar din colectia personala a lui Abraham Lincoln, scrie Bornrich.

Ceasul ar fi fost un cadou oferit de catre Lincoln lui Mary Todd inainte de casatorie. Orologiul este confectionat din aur masiv de 18 carate, cadoul fiind facut intre anii 1839-1842 de Lincoln inainte ca Mary Todd sa ii devina sotie.

Ceasul are inscriptionat mesajul: "Pentru Mary Todd - un semn al devotiunii si iubirii mele vesnice - Abe Lincoln", care ii sporeste valoarea. Orologiul este estimat la o suma cuprinsa intre 30.000 de dolari si 60.000 de dolari.

Pe langa obiectele istorice scoase la licitatie, Morphy's le-a pregatit iubitorilor de arta si o colectie de picturi. Printre aceste, cea mai importanta lucrare este cea semnata de Guy Wiggins care prezinta un peisaj de iarna din New York. Denumit "Broad street winter", tabloul este estimat la 3.000-5.000 de dolari.

O alta "vedeta" a licitatiei este o lampa greceasca. Cu un design unic, in nuante de auriu si verde, lampa este estimata la un pret cuprins intre 20.000-30.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceas Abraham Lincoln, #ceas istoric, #licitatie obiecte istorice , #Shopping