Inedit: ce cadouri de Ziua Indragostitilor se ofera in diverse locuri din lume

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 16:26
3841 citiri
Inedit: ce cadouri de Ziua Indragostitilor se ofera in diverse locuri din lume

Unii o iubesc, altii o detesta, dar e interesant de stiut cum marcheaza Ziua Indragostitilor cuplurile din lumea intreaga. In timp ce tu alegi felicitarea pentru persoana iubita si planuiesti o cina la lumina lumanarilor, alte perechi se pregatesc destul de diferit.

In Japonia, de exemplu, femeile nu primesc daruri de la barbati, ci doar ele le ofera cadouri celor iubiti. Cu toate acestea, o luna mai tarziu, pe 14 martie, de Ziua Alba, o sarbatoare specifica niponilor, barbatii pot intoarce favoarea primita de Ziua Indragostitilor.

In Africa de Sud, femeile scriu pe o bucata de hartie numele persoanei de care sunt indragostite si il lipesc de manecile hainelor.

In Germania, porcul este privit ca un simbol al senzualitatii si este adesea vazut pe felicitari si cadouri. Jucariile de plus sunt la mare cautare.

In tari nordice precum Finlanda si Estonia, 14 februarie este de fapt Ziua prieteniei - o ocazie de a sarbatori relatii non-romantice.

Daca doriti sa evitati Ziua Indragostitilor, cea mai potrivita tara pentru voi ar fi Arabia Saudita, unde aceasta sarbatoare este interzisa. Exista chiar si o piata neagra pentru trandafiri rosii, la care apeleaza cetatenii cosmopoliti, care vor totusi sa sarbatoreasca Valentine's Day.

In Franta, de 14 februarie, o traditie a fost interzisa de guvern pentru ca incepuse sa iasa de sub control. Barbati si femei singure se adunau in case care erau situate fata in fata si strigau unii la altii pentru a se imperechea. Barbatii care nu erau fericiti cu partenerele lor, puteau sa le paraseasca, iar femeile care erau parasite se adunau la un loc si dadeau foc la pozele cu fostii lor iubiti.

In Anglia, in timp ce majoritatea oamenilor serbeaza Ziua Indragostitilor facand schimb de cadouri cu jumatatea lor, in regiunea Norfolk, un personaj fictiv numit Jack Valentine, aduce cadouri celor mici.

In Romania, Valentine's Day are concurenta serioasa pe 24 februarie, cand este sarbatorit Dragobetele, un personaj din mitologia autohtona.

Indiferent de ce zi pefera sau daca le marcheaza pe ambele, oare ce este mai usor de ales, cadouri femei sau cadouri barbati?

Unele site-uri de accesorii au creat cu acest prilej pagini speciale cu sugestii de daruri pentru iubiti si nu numai.

Totusi, sunt voci care spun ca pentru ei in fiecare zi este Ziua Indragostitilor. Asta e chiar romantic!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cadouri femei, #cadouri barbati, #cadouri ziua indragostitilor , #Shopping