Industria de lux, in 2012: Amprenta digitala pentru gentile Vuitton?

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 18:18
2067 citiri
Industria de lux, in 2012: Amprenta digitala pentru gentile Vuitton?

In plina recesiune sunt cativa oameni care indraznesc sa pronunte cuvantul "lux". Nu se gandesc numai la materiale scumpe si piele de crocodil, ei recomanda si investitiile in companiile care produc astfel de produse. Ce sfaturi au investitorii in industria produselor de lux? Ce s-a schimbat in acesta industrie exclusivista din 2010? Iata raspunsurile unor actanti din domeniu, citati de Businessinsider.

Milton Pedraza: CEO, Luxury Institute

Luxury Institute este recunoscuta ca un lider global in cercetarea pietei produselor de lux. Compania colaboreza cu branduri celebre pentru a cauta metode inovative de a punein legatura producatorii si clienti.

"Recesiunea globala a afectat in primul rand cumparatorii. Ei sunt mult mai atenti cu ceea ce cumpara si au mult mai multe asteptari de la produsele pe care le achizioneaza.In urmatorii ani produsele se vor diferentia de branduri. Adica, nu vei mai cumpara o geanta de exemplu pentru ca are amprenta unui brand, o vei cumpara pentru modelul sau materialul din care sunt lucrate. Clientii vor fi castigati prin calitatea produselor si nu prin concurenta".

Venanzio Ciampa - CEO, The Promotion Factory

The Promotion Factory este o agentie de comunicare specializata pe promovarea produselor de lux. Compania este recunoscuta pentru promovarea unor metode inovative de promovare utilizate pentru repozotionarea pe piata a unor branduri precum: Gucci, Hublot si Kenneth Cole.

"Nu ne vom multumi cu "asa vrea clientul", vom cauta sa oferim luxul in viziunea proprie. In 2012 ne vom concentra mai mult pe creativitatea si mai putin pe optimizarea retelei de distributie. Un rol important pentru acesta industrie in 2012 il va avea Web-ul si social media.

Acum 10 ani actantii industriei produselor de lux se temeau de promovarea online, insa in prezent investitiile in acesta modalitate de promovare constuie o parte importanta din bugetul de comunicare unei companii pentru ca le permite sa ia pulsul pietei prin contactul direct cu clientii. Despre felul in ne vom face cumparaturile, este deja stabilit, insa cred ca inca vom avea nevoie sa stim ce cumparam, deci inca nu stiu cum vor evolua vanzarile online de produse de lux.

Richard Christiansen - CEO, Chandelier Creative

"Suntem creatori de continut. Specialitatea noastra este de a crea canale de comunicare pentru a reduce decalajul dintre formele traditionale de marketing si instrumentele social media", a spus Richard Christiansen, CEO, Chandelier Creative.

Cuvantul "tehnologie" a avut conotatii negative mult timp. Era vazut ca un hobby sau un domeniu la care putini au acces. Apoi a venit "epoca Apple" care a redefinit domeniul. Tehnologie inseamna acum crearea de conexiuni intre milioane de oameni.

Va crea Vuitton un scaner a amprentei digitale pentru modelele de serviete? Brandurile de lux vor trebui sa gasesca noi solutii pentru a comunica cu clientiilor, pentru a le afla pereferinte si pentru a se autopromova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#luis vuitton 2012, #genti vuitton, #lux 2012, #produse lux 2012 , #Shopping